ANTE, SMILUJ SE! Stanovnici Nuncijate ne žele biti građani drugog reda…

142

Na našu redakciju stiglo je mnoštvo pritužbi stanovnika Nuncijate kako tijekom vikenda nema Libertasove linije, odnosno autobus ne prometuje za Nuncijatu.

Možda g. Vojvodić ne zna da je Nuncijata sastavni dio grada, a stanovnici koju tamo žive jednakopravni građani kao i oni iz drugih dijelova Dubrovnika, a možda samo smatra da su prevelike vrućine i što bi ovi ljudi pobogu išli negdje, neka stoje doma vikendom i hlade se pod klimom, tko je ima. Nije mu, eto, palo napamet da bi stanovnici Nuncijate možda htjeli poći na misu, obavit spenzu, otići na kupanje. Nije se sjetio da i na Nuncijati, zamislite, žive obitelji s malom djecom, stariji, pa da i ovom gradskom kvartu omogući autobusnu liniju. On o tome trenutno ne razmišlja. Možda ste samo nebitni pored svih problema koje trenutno ima, a ima ih mnogo.

Stoga se dragi stanovnici Nuncijate strpite još malo po ovoj vrućini, stanite doma ili obavljajte pješke što imate, dok se njegovo veličanstvo, gospodin Ante, ne udobrovolji uvesti liniju i za Vaš kvart.

Možda se i smiluje prije nego ljeto pasa, a možda je bude taman pred iduće lokalne izbore. Nada umire posljednja.

Naravno, uputili smo Libertasu i g. Anti Vojvodiću upit vezano za ovaj problem, a evo što su odgovorili:

Linija broj 3, koja povezuje naselje Nuncijata i Pile, većinu vremena prometuje od 05:30 do 23:50. 

Smanjenjem broja putnika, koje je evidentno vikendom, ova linija subotom prometuje od 05:30 do 13:15. Nedjeljom linija broj 3 ne prometuje, no, zahtjevi za pojačanjem linije, do sada nisu bili toliko izraženi. 

Naravno, svakodnevno pratimo broj putnika na pojedinim linijama te nije isključena mogućnost dodatne remodulacije ove linije te, u konačnici povećanje obujma prometovanja na istoj. 

Također, ovo društvo fokusirano je na racionalizaciju poslovanja, očuvanje radnih mjesta, prilikom sljedećih izmjena Voznog reda nije isključena mogućnost dodatnih polazaka na ovoj liniji. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *