BAJKERI ZA VUKOVARSKU DJECU S POSEBNIM POTREBAMA

201

Moto karavana Prevlaka-Vukovar koju je prije trinaest godina pokrenuo branitelj Đani Radovanović svake godine kreće iz Smokvice na Korčuli, preko Mokošice, Prevlake pa do Vukovara, u koji branitelji stižu kako bi sudjelovali u Koloni sjećanja 18. studenog.

Hrvatski bajkeri poznati su po humanitarnim akcijama, možete ih vidjeti kao Moto Mrazove koji uveseljavaju dječicu i na različite načine pomažu onima u potrebi. Prošle godine bajkeri su prije karavane prikupljali novce za vukovarsku socijalnu samoposlugu, a ove godine organiziraju nešto veće. 

Kako je vukovarski branitelj Peđa Mišić pokrenuo akciju i htio prodati svoj motor kako bi obitelji slabijeg socijalnog statusa odveo na ljetovanje, omiški bajkeri su se dosjetili ove ideje i predložili je ostalim sudionicima karavane.

– Ove godine smo već krenuli s akcijom, uključili su se mnogi klubovi diljem Dalmacije. Svi će napraviti svoje kutije, škrabice u koje će se pet mjeseci prikupljati novci za djecu i osobe s posebnim potrebama u Vukovaru. Te će kasice biti postavljene u matičnim moto klubovima i sredinama u kojima bajkeri žive. Zanimljivo je recimo, kako su brački bajkeri napravili kasicu od kamena, mi je na Korčuli pravimo od gume s pleksiglasom, kaže za Dubrovnik INsider Đani Radovanović.

– Svi prikupljeni novci zbrojit će se 16. studenog i udrugama kupiti ono što im je najpotrebnije, a ako se prikupi veća svota novca, te dvije udruge će nam predložiti i treću kojom možemo pomoći, dodaje ovaj branitelj i bajker.

Svake godine oko tisuću bajkera kreće prema Vukovaru, a ove godine pošto je 18. studeni proglašen državnim praznikom, smatra se kako će ih biti i više. Sretno našim bajkerima, gdje god bili i hvala im za sve što rade već godinama.

Ljudi su to velikog srca.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *