Bernardić s Iblerovog trga: Imat ćemo dovoljan broj mandata da formiramo stabilnu Vladu

105

Na početku sjednice Glavnog odbora SDP-a u subotu govorio je čelnik stranke Davor Bernardić poručivši da je “siguran da ćemo nakon današnjeg dana biti korak bliže pobjedi”. 

Svojim oponentima je poručio “nećete uspjeti, promjene dolaze”. Kako je kazao, više je nego jasno da se SDP pokušava destabilizirati na različite načine:

“Ali neću dopustiti da nas dijele. Imat ćemo dovoljan broj mandata da formiramo stabilnu Vladu. Imamo kvalitetan tim ljudi koji mogu i znaju izvući Hrvatsku iz krize”. 

Rekao je da Hrvatska u zadnje četiri godine nije napravila niti jednu jedinu reformu, a na začelju smo po percepciji korupcije, po stanju u pravosuđu, korištenju europskih fondova, po indeksu ljudskih prava i sloboda kao i slobode medija, a da smo miljama daleko od Schengena.

Bernardić je ponovio pet glavnih točaka izbornog programa:

“Produljit ćemo mjeru za potpore tvrtkama skraćivanjem radnog vremena, donijet ćemo Zakon o moratoriju na kredite i leasing, Zakon o direktnom kreditiranju mikro i srednjih poduzetnika i OPG-ova, donijet ćemo set mjera potpora za građane i Zakon o obnovi grada Zagreba kojega nije donijela ova vlada”.

Rast zaposlenosti, beskompromisna borba protiv korupcije, sveobuhvatna digitalna transformacija zemlje, reforma državne i lokalne samouprave uključujući teritorijalni preustroj i smanjenje broja lokalnih jedinica i reforma zdravstvenog sustava, u središtu su ciljeva koalicije, nabrojao je Bernardić. 

“Naši prioriteti su prioriteti građana. Naš cilj je moderna i progresivna i uspješna Hrvatska. Građani biraju žele li Hrvatsku bez nepravde, bez korupcije, bez diskriminacije po bilo kojoj osnovi”, kazao je šef SDP-a.

objektivno.hr

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *