Bivši igrač Schalkea pronađen živ četiri godine nakon smrti?!

54

Hiannick Kamba bio je nogometaš. Desni bočni iz Konga. Ako potražite podatke o Kambi doznat ćete tužnu priču u dvije brojke: 1986. – 2016. Poginuo u prometnoj nesreći u domovini, prije više od četiri godine…

Tragedija je ipak ‘malo manja’ ako se zna da je ovih dana Kamba viđen u Njemačkoj kako, u Ruhrskoj oblasti, živ i zdrav radi kao kemičar na svom starom poslu kojeg se prihvatio još u smiraju nogometne karijere.

Prevaru je otkrio Bild koji javlja da je ‘pokojni’ Kamba dosta biblijski ‘oživio’ kad je njegovoj ‘udovici’ legla lova od police osiguranja u kojoj je bila predviđena i premija za smrt kao posljedicu nesreće u prometu. A Kamba je ‘poginuo’ na motoru.

Počeo je u Schalkeu 04, u juniorima mu je suigrač bio jedan od najboljih golmana svih vremena, Manuel Neuer. Bild otkriva prevaru, a provjera brojnih drugih njemačkih medija dovodi do otkrića kako Kamba ‘očigledno nije pokojni’.

Supruga je na ime odštete dobila 600-tinjak tisuća eura. Kambina se ‘smrt’ dogodila duboko u unutrašnjosti rodnog mu Konga tako da je provjera svih okolnosti bila ‘malo’ teža nego kad se slično dogodi u, primjerice, Njemačkoj.

Ucviljena ‘udovica’ je njemačkim vlastima uspjela predočiti kongoansku smrtovnicu i obavijesti o sprovodu u tamošnjim novinama.

Kamba je bio nadareni desni bočni, ali je po ulasku u seniorske godine otkrio da mu je draža kemija, a nogomet je igrao za gušt, u amaterskim momčadima.

U siječnju 2016. je proglašen mrtvim, a u travnju 2020. pronađen živim. Posve dovoljno živ da se njime ozbiljno i po slovu zakona pozabave njemačka policija, tužilaštvo, a (lako je predvidjeti) u konačnici i – zatvorski sustav.

24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *