Božićni online koncert zajednice Arka

96

Arka Korablja je zajednica koja okuplja osobe sa i bez intelektualnih teškoća, njihove obitelji i prijatelje. Osobe s intelektualnim teškoćama po završetku školovanja često ostaju bez adekvatnih programa podrške i prema izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tek 7,3 % odraslih osoba s intelektualnim teškoćama koje žive u obiteljima su uključene u neki oblik dnevnih aktivnosti. U Arci im se želi pomoći da postanu ravnopravni članovi lokalne zajednice, da ju aktivno mijenjaju i preobražavaju. 

S tim ciljem Arka je pokrenula božićnu kampanju „Ljubav koja spaja“ za potrebe rada Arkinog dnevnog centra u kojem se provode rehabilitacijski, kreativni i socijalni programi pri čemu osobe s intelektualnim teškoćama u suradnji sa stručnjacima, asistentima i volonterima jačaju i upotrebljavaju svoje talente i uče se svakodnevnim životnim vještinama.

Ideja za božićni koncert „Ljubav koja spaja“ rodila se iz želje Arkinih članova da, u vremenu kada zajednička okupljanja nisu moguća, ipak dopru do svojih prijatelja, svih ljudi dobre i loše volje i pošalju poruku nade te pruže osjećaj topline i zajedništva Božića.

Arkina je misija omogućiti da društvo otkrije i prepozna darove osoba s intelektualnim teškoćama. Zato će u ovom koncertu, uz Arkine volontere i prijatelje glazbenike, sudjelovati i osobe s intelektualnim teškoćama. Jedna od njih, Jana, za iskustvo ovog koncerta izjavila je: „Hvala vam što ste mi ostvarili životni san!“ ☺ 

Arka želi pokloniti ovaj koncert svim svojim prijateljima i donatorima i tako im zahvaliti za njihovu podršku Arci tokom kampanje „Ljubav koja spaja“.

„Ljubav koja spaja“ riječi su četrdesetogodišnjeg Ladislava, osobe s intelektualnim teškoćama, koji je u Arci gotovo 10 godina. Tu je pronašao prijateljstvo, zajedništvo, poštovanje, osjećaj dostojanstva i, kako sam kaže, “ljubav koja spaja”. Ovom kampanjom željeli su pokazati da je Arka upravo to, mjesto gdje ljubav spaja osobe s intelektualnim teškoćama, asistente, volontere, dobročinitelje i sve prijatelje Arke. 

Koncert će premijerno biti prikazan u nedjelju, 27. 12. u 17 h na Arkinom YouTube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UClnKBuI_HuiVDsjW3yz6kRw

Koncert će naknadno biti prikazan i na drugim platformama. 

 

Što je Arka Korablja?

  • Arka Korablja zajednica je nastala kao odgovor na potrebe osoba s intelektualnim teškoćama koje po završetku školovanja često ostaju bez adekvatnih programa podrške. U Arci im želimo pomoći da postanu ravnopravni članovi lokalne zajednice, da ju aktivno mijenjaju i preobražavaju.
  • Kad kažemo zajednica, mislimo na prijateljstvo koje nas veže. Kroz uzajamne odnose otkrivamo da svaka osoba ima posebne darove.
  • Arka Korablja osnovana je 2007. godine u Zagrebu kao dio međunarodne federacije L’Arche International koja od 1964. djeluje u 37 zemalja i okuplja više od 10 000 članova. 
  • Arka Korablja omogućava da 20 odraslih osoba s intelektualnim teškoćama imaju mjesto potpore, gdje kroz svakodnevne programe doprinose izgradnji društva u kojem žive.
  • Život u Arci potpuno je besplatan, jer želimo da potpora bude dostupna svim osobama s intelektualnim teškoćama i financiramo se najvećim dijelom od donacija. Podaci za uplatu donacije nalaze se na https://korablja-arka.hr/doniraj/.
  • Za više informacija, posjetite našu web stranicu, Facebook ili Instagram profil

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *