Česi ipak dolaze?! Sud je srušio zabranu putovanja

63

Vlada Češke odlučila je svojim građanima ukinuti zabranu putovanja u druge zemlje zbog razloga nevezanih uz posao.

– Moguće je putovati u inozemstvo čak i na godišnji odmor. No kad se naši građani vrate, morat će biti negativni na Covid-19 što će dokazati testom ili obavezno moraju ići u dvotjednu karantenu – kazao je na konferenciji za medije ministar zdravstva te zemlje, Adam Vojtěch.

– U petak, 24. travnja u ponoć, ukida se zabrana slobodnog kretanja i javnog okupljanja više od 10 osoba istovremeno. Zasad su javna okupljanja ograničena na dvije osobe – rekao je Vojtěch i dodao kako je Češka bila iznimno uspješna u sprječavanju širenja koronavirusa.

Podsjetimo, u Češkoj izvanredno stanje traje od 12. ožujka. Tada su zabranjena putovanja u najrizičnije zemlje i ulazak u Češku putnika koji dolaze iz rizičnih područja. 

Češki predsjednik Miloš Zeman poručio je nedavno građanima da uživaju u ljepoti vlastite zemlje ovoga ljeta budući da će putovanja u druge države biti zabranjena cijelu godinu u rezultatu pandemije Covida-19. Ipak, Vlada je sada odlučila drugačije, a sud je njegovu odluku proglasio neustavnom, prenosi The Guardian.

IZVOR: 24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *