ČETVRTI DAN ZAREDOM NEMAMO NOVIH ZARAŽENIH!

79

– Ni danas nemamo nijedan pozitivan nalaz, ali vidimo iz iskustva u drugim županijama kako se nakon dužeg razdoblja ponovo mogu pojaviti nove pozitivne osobe., započeo je današnju konferenciju za medije u ime Stožera CZ DNŽ, župan Nikola Dobroslavić.

– Za Zagreb smo poslali ukupno 1429 uzoraka, hospitalizirano je 26 osoba, imamo dvije nove izliječene osobe i dva puta kršenje mjere samoizolacije. Apeliramo da se i dalje držite mjera i napuštate svoje mjesto prebivališta samo ako je to doista nužno, kazao je zamjenik župana i načelnik Stožera CZ DNŽ, Joško Cebalo.

Dr Marijo Bekić, ravnatelj OB Dubrovnik potvrdio je kako se na liječenju od COVID-19 infekcije liječi 26 pacijenata, 18 na zaraznom, jedna osoba je intubirana, 8 osoba u Studentskom domu. Jedna osoba je i dalje u respiratornom centru Križine.

– Četvrti dan zaredom nemamo pozitivnih pacijenata, ali valja napomenuti kako lagano popuštanje mjera ne znači kako treba kršiti mjere kojih smo se dosad pridržavali. Ako se ne budemo držali socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica, može se dogoditi ponovo vraćanje virusa, možda i s težim posljedicama, rekao je dr Mato Lakić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ.

Nešto duže izvješće dao je načelnik PU Dubrovačko-neretvanske, Ivan Pavličević:

– Imamo 537 osoba je u samoizolaciji, dvije su osobe prekršile mjeru samoizolacije i evidentirani su u stanicama za tehnički pregled. Svi naši informatički sustavi su uvezani, a osobe su pronađene u različitim stanicama na području županije gdje su htjele produžiti valjanost tehničkog pregleda. Sustav je evidentirao kako se nalaze u mjeri samoizolacije i o tome su izvješteni i policijski službenici, s tim osobama je obavljen razgovor, upozorene su i obavijestit ćemo Državni inspektorat. Prva osoba je pogrešno računala trajanje samoizolacije, U samoizolaciji se mora biti 14 dana od onoga dana kad je mjera izrečena, a ne četrnaesti dan. Druga osoba je znatno ranije došla u stanicu za tehnički pregled. 

Pavličević se zahvalio i gospođama Nikolić i Lipanović koje su im dostavile šivane maske koje su s ponosom nosili policijski djelatnici.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *