Današnjim koncertom i edukativnom radionicom završen je projekt „Subotnje jutro uz DSO i DUMUS“

166

Dubrovački muzeji organizirali su edukativnu radionicu “Intervju s uglednim Dubrovčanima” koja je bila namijenjena učenicima od prvog do petog razreda osnovne škole. Uz pomoć legendi ispod portreta izloženih u nekadašnjoj sudnici u Kneževu dvoru, djeca su se upoznala sa sedmoricom uglednih Dubrovčana koji su svojim životom i djelom obogatili povijest Dubrovačke Republike. Riječ je o Ivanu Dživu Gunduliću, Marinu Getaldiću, Ruđeru Josipu Boškoviću, Tomu Basiljeviću, Stjepanu Gradiću, Nikoli Buniću i Marojici Kabogi. U okviru radionice održan je i kviz znanja “Pogodi tko sam”. Uz pomoć više muzejske pedagoginje Aleksandre Piteše, voditelj edukativne radionice je bio muzejski pedagog pripravnik Bruno Bijađija.

Za vrijeme radionice ispred Kneževa dvora održao se koncert puhačkog komornog sastava DSO-a pod ravnanjem maestra Ivana Huta. Ljubitelji klasične glazbe ovim su koncertom sigurno došli na svoje. Nakon prošle dvije subote i nastupa gudača DSO-a kao i Brass kvarteta, ovaj put su na red došli drveni puhački instrumenti. Na programu koncerta našla se Sinfonietta za deset puhača J. Raffa i Perzijska suita za puhače Andréa Capleta.

Projekt Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Dubrovačkih muzeja održao se u sklopu projekta “Kultura u điru”, a partneri su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *