Domaća tvrtka skida 10 posto plaće radnicima koji “zbog nepažnje završe u samoizolaciji”

128

Objavu Tehnixa prenosimo u cijelosti.

Direktor međimurske tvrtke Tehnix danas je obavijestio svoje radnike da će im s plaće skinuti 10% ako “svojom nepažnjom završe u samoizolaciji”.

Objavu Tehnixa prenosimo u cijelosti:

“Poštovani djelatnici!

S obzirom da je svaki dan situacija s covid-19 sve gora, obavještavam vas da će kompanija Tehnix uvesti vlastite kapacitete za boravak u samoizolaciji, tako da će svi koji se svojom nepažnjom dovedu u takvo stanje biti izolirani u hotelu Kralj. Osoba koja će biti u samoizolaciji bit će destimulirana u iznosu od 10% na plaću.

Moramo biti svjesni da svojim ponašanjem van firme ne ugrožavate samo sebe i svoje ukućane, već i radne kolege te se time dovodi u opasnost stabilnost kompanije Tehnix i zadržavanje radnih mjesta!”, stoji u obavijesti koju potpisuje direktor Đuro Horvat.

Što direktor kaže o takvoj odluci?

U emisiji gostuje i Đuro Horvat, vlasnik tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca u Međimurju, koja je danas svim zaposlenicima uputila dopis da će ih kažnjavati ako završe u samoizolaciji.

“Mi smo donijeli mjeru da destimuliramo ljude koji su u takvom odnosu prema vlastitom zdravlju i prema kompaniji jer 20 ljudi fali, a istovremeno taj novac usmjeravamo na one djelatnike i menadžere koji su zdravi i koji se odgovorno ponašaju, želimo mikroorganizaciju svesti na vlastitu odgovornost, ono što u naciji vlada ne može riješiti, taj problem korone. Svi se moramo uključiti, svaka lokalna zajednica, kompanija”, rekao je Đuro Horvat.

Potvrdio je kako njegova kompanija s 10 posto od plaće kažnjava one djelatnike koji završe u samoizolaciji.

“Nedavno smo im skinuli. Smatramo da je to plod neozbiljnosti, neodgovornog ponašanja. Ako čovjek ide iz radnog mjesta prema kući, ako ide od kafića do kafića, ako prouzrokuje sam taj dio nezdravog života, onda mora snositi jedan dio odgovornosti. Istovremeno, to ne ostaje kompaniji, nego onim djelatnicima koji su neodgovorni”, rekao je šef Tehnixa Đuro Horvat.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *