DOMOVINSKI POKRET: NEKOHERENTNE POLITIKE HDZ-OVE VLADE ŠKODE HRVATSKOJ

144

Kandidati liste Domovinskog pokreta u desetoj izbornoj jedinici, europarlamentarka Ruža Tomašić, nositeljica liste, bivši zamjenik ministra turizma Robert Pauletić, poduzetnik Nikola Grabovac te doktorica znanosti Silvana Burilović Crnov, danas su se s konferencije za medije osvrnuli na aktualne politike koje izravno utječu na život u zajednici njihove izborne jedinice. Burilović Crnov istaknula je kako demografska obnova Hrvatske treba biti prioritet. 

„Mi smo u situaciji u kojoj mladi odlaze iz zemlje zbog lošeg stanja uzrokovanog neodgovornim politikama, korupcijom i lažnim obećanjima. Svi oni koji su otišli odnijeli su sa sobom svoje kompetencije i potencijal koje su druge zemlje prepoznale, dok je Hrvatska to propustila iskoristiti i nagraditi“, naglasila je Silvana Burilović Crnov. 

„Mi smo svjesni da je demografski možda i najpogođenije područje Hrvatske upravo Dalmatinska zagora, koja je pred gospodarskim i demografskim slomom. Do toga je dovelo sustavno zanemarivanje središnje vlasti i nesposobnosti jedinica lokalne samouprave“, nadodao je Nikola Grabovac. 

„Andrej Plenković bio je loš premijer i to na više razina. Njegova je vlada gospodarski unazadila zemlju te smo sada predzadnji u Europi, prestigla nas je i Rumunjska, a Bugarska sustiže. Hrvatska je postala europska sirotica“, istaknuo je Robert Pauletić. Ruža Tomašić dodala je kako je hrvatska vlast pokazala nesnalaženje i u predsjedanju Vijećem Europske unije. 

Kandidati Domovinskog pokreta naglasili su kako je trenutna vlast donosila nekoherentne odluke zbog vlastitih političkih interesa naspram odgovornosti prema građanima, kao što je slučaj s otvaranjem granica tik pred izbore, što pogoduje HDZ-ovom biračkom tijelu. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *