DPDS imao namjeru donirati dubrovačkoj bolnici 200 kuna, ali do danas to nisu učinili

107

Cijelom svijetu prijeti opasnost od koronavirusa. Situacija u kojoj se nalazimo je nesvakidašnja, zatvaraju se granice, ZZJZ izdaje upute o ponašanju kako se zaraza ne bi širila dalje. Na onome što se događa u Italiji, možemo puno toga naučiti, kako pravovremeno djelovati. Ono što nam je zbilja važno, nije kupovina od 50 kila brašna, nego zaštititi one najnemoćnije među nama, kao što su starci i kronični bolesnici, jer su to ipak najugroženije skupine društva.

U OB Dubrovnik imamo trenutno trideset respiratora, što neće biti dovoljno, ukoliko se zaraza proširi i našom županijom. Stoga smo poslali upit onima koji novce svakako imaju, jesu li spremni pomoći OB Dubrovnik i svojim sugrađanima oko kupnje novih respiratora, a to je Društvo prijatelja dubrovačke starine. 

Inače, DPDS-u smo još prije godinu dana poslali niz upita, na koje nam ni dan danas nije odgovoreno. Prije nekoliko dana smo tražili da nam potvrde informaciju da su 2016. godine imali namjeru uplatiti donaciju OB Dubrovnik od cijelih 200 kuna. Kako stoji u financijskom izvješću dubrovačke bolnice, ta uplata nije vidljiva na njihovom računu. Valjda je DPDS-ovce nešto omelo, pa do dan danas nisu uplatili niti taj iznos za pomoć našim bolesnim sugrađanima.

Informaciju nam je potvrdio i ravnatelj bolnice, dr Marijo Bekić: U našoj evidenciji nemamo evidentiranih donacija od strane Društva prijatelja dubrovačkih starina.

Za usporedbu, isto je društvo iste godine za troškove reprezentacije potrošilo 176.164,48 kn. 

PItanje koje nam se nameće onako ljudski jest: je li Društvo prijatelja dubrovačkih starina svjesno kako smo svi mi nasljednici onog što su nam ostavili naši stari? Na ostale upite koje smo im uputili, kako stvari stoje, nećemo nikada dobiti odgovor. Ipak, pitanja su toliko zanimljiva za širu javnost kako ćemo svakako o njima pisati u daljnjim nastavcima.

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *