DUBROVČANI ODNIJELI POMOĆ U SELO KRAJ PETRINJE: Akcija za obitelj Prašnjak se nastavlja!

399
Jučer su na Facebook grupi “Dubrovnik za Petrinju i Sisak” administratori napisali što traže za jednu obitelj iz sela Strašnik kraj Petrinje. Naime, radi se o ocu, hrvatskom branitelju i invalidu Domovinskog rata bez noge, njegovoj supruzi i djeci, od kojih je jedna kćer također osoba s invaliditetom. Tražio se agregat, baterijske lampe, čizme, voda, hrana, a i hrana za pse jer skrbe o nekoliko napuštenih pasa. U roku od nekoliko sati Dubrovčani su prikupili sve potrebno.
Jutros su Ante Lovrić, Braco Elezović i Ivan Bilić odnijeli potrebno obitelji u Strašniku.

Međutim, ono što su zatekli, natjeralo im je suze na oči. Trinaest ljudi smješteno u dvije kamp kućice, jedna mlada osoba s Downovim sindromom, djevojka bez bubrega i druga osoba kojoj su potrebna invalidska kolica. Kada su pitali djecu imaju li kakve želje, iznenadili su se skromnim odgovorima.

Trojica Dubrovčana su se nakon posjeta obitelji Prašnjak odmah krenuli doma, ali tek da napune kombi potrebnim za ovu obitelj. Već u putu pronašli su invalidska kolica, a ni trunke ne sumnjamo kako će naši sugrađani ponovo za ovu obitelj u potrebi skupiti sve potrebno u najkraćem mogućem roku.

Preko Facebook grupa pomoći za potresom pogođena područja tijekom sutrašnjeg dana bit će objavljen spisak potrebnog za ovu obitelj, kao i račun na koji možete uplatiti donacije.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *