DUBROVČANI TVRDE: Ne daju nam u Konzum bez medicinske maske, KONZUM odgovara: Nismo donijeli takvu mjeru!

175

Naši čitatelji nam javljaju kako im nije danas tijekom dana bio dozvoljen ulaz u Konzumove butige, onu pokraj Duba i u Gružu, bez medicinske maske. Bez obzira što su neki naši sugrađani imali priručne, doma napravljene maske, zaštitari su spriječili ulaz.

 Ispred Konzuma (Dub ispod pumpe) stoji security i ne pušta u dućan nikoga ko nema i masku i rukavice. Popodne sam se vratila u istu butigu s maskom i rukavicama i svjedočila dolasku 7 osoba koje nisu bile puštene unutra. Neka se izjasne svi trgovački lanci je li kupci moraju imati maske i rukavice i neka nam omoguće internetsku kupnju i dostavu ili preuzimanje, kazala je jedna Dubrovkinja kojoj danas nije bilo dopušteno ući u butigu i kupiti namirnice.

Povodom ovih tvrdnji naših sugrađana, poslali smo upit Konzumu, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

U Konzumu nije donesena mjera o obaveznom nošenju zaštitne maske i rukavica od strane kupaca.

U skladu s odlukom Stožera od ponedjeljka 23. ožujka sve Konzumove prodavaonice u Hrvatskoj radit će od 8 do 17 sati. U svim je prodavaonicama organizirana i regulacija ulaska kako bi svakom kupcu bilo omogućeno da se pridržava propisane udaljenosti. Uz to, na blagajnama su postavljene oznake i upute o pridržavanju propisanog razmaka, a naši djelatnici i usmeno podsjećaju kupce da se toga pridržavaju. Osim održavanja razmaka, u skladu s pravilima i odredbama Stožera civilne zaštite RH, na prodajnim mjestima naši djelatnici ukazuju kupcima i na izbjegavanje bliskog kontakta i dužeg zadržavanja u prodavaonicama te davanje prednosti beskontaktnom plaćanju karticama, kao i korištenju beskontaktne mobilne aplikacije MultiPlusCard.

S ciljem dodatne zaštite kupaca te blagajnica i blagajnika, u svim našim Super Konzum i Maxi Konzum prodavaonicama te u većem broju Konzumovih kvartovskih prodavaonica kao dodatnu sigurnosnu mjeru uvodimo posebne prozirne pregrade od pleksiglasa. Na taj će se način smanjiti blizak kontakt na blagajnama, a da se pritom kupcima ni na koji način neće otežati plaćanje kupljene robe. Za djelatnike na blagajnama i sve ostale zaposlenike koji su najčešće u kontaktu s kupcima već smo ranije osigurali i zaštitne rukavice i maske te sredstva za dezinfekciju. U svim našim prodavaonicama, skladištima i upravnoj zgradi Konzuma od početka ove situacije poduzimamo i sve mjere preventivne zaštite sukladno preporukama nadležnih institucija. Tako uz redovite higijenske i sigurnosne procedure provodimo i pojačane higijenske i sanitarne mjere u lancu opskrbe, u prodavaonicama i uredskim prostorima te redovitu dezinfekciju blagajni, opreme i POS uređaja na svim prodajnim mjestima diljem Hrvatske.

Od prošlog tjedna u svim Konzumovim odjelima pekarnica proizvodi se obvezno pakiraju prilikom usluživanja kupaca, a na samoposlužnim pekarnicama, također, je moguće kupiti samo unaprijed zapakirane proizvode. Na odjelu delikatesa proizvodi se režu isključivo na zahtjev kupca, bez izlaganja unaprijed narezanih salama i sireva.

Zbog sigurnosti svih koji sudjeluju u procesu dizajna, tiska i distribucije, Konzum do daljnjeg neće tiskati svoj katalog, već će akcijske cijene isticati samo u trgovinama te u online izdanju.

Nastavljamo pratiti situaciju kako bismo adekvatno reagirali ako nastanu nove okolnosti koje bi zahtijevale dodatna postupanja.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *