Festival Treće uho! Predstavljanje Bosne i Hercegovine – sjecište različitosti

60

Sedmo izdanje festivala Treće uho ove godine posvećenog Bosni i Hercegovini, održat će se od 10. do 15. studenog na više gradskih lokacija. 

Ovogodišnji festival će otkriti bogatu ali i ranjenu Bosnu i Hercegovinu, prikazat će likovnu umjetnost, poeziju, filmove, predavanja, radionice i panel diskusiju, hranu, posignuća mladih iz Mostara te bajke.

– Zašto Bosna i Hercegovina? Izabravši Bosnu i Hercegovinu, upustili smo se u izazov predstavljanja kulture koja nam je poznata iako je na neki način i slična i različita u odnosu na našu. Ipak mi djelimo dio zajedničke povijesti. Povijesti o kojoj razmišljamo na način kako su je pisali pobjednici a ovdje je želimo otkriti , promatrajući je na ipak jedan drugi način. Način koji naglašava dodirne točke i vidi putove suradnje u budućnosti – ističu organizatori.

Program festivala možete pronaći ovdje, dok zbivanja i volonterske avanture možete pratiti na festivalskoj Facebook stranici. Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan.

Festival Treće uho je volonterski projekt udruge Bonsai koji već sedmu godinu uspijeva zbog entuzijazma volontera i donatora koji to prepoznaju. Volonterima se svake godine pruža prilika za volonterske zadatke u provedbi festivalskog programa kao i mogućnost upoznavanja  nove kulture i načina kako pojedinci mogu doprinijeti razvoju zajednice u kojoj žive.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *