(FOTO) Na ‘Svjetlosnoj rijeci sjećanja’ u Vukovaru s Potrebicom i Simovićem

72

Nakon kolone sjećanja pridružili smo se brojnim Vukovarcima i Hrvatima na svjetlosnoj rijeci sjećanja u spomen na poginule i nestale branitelje. Na rijeci sjećanja pridružili su nam se i Dubrovčani točnije predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović te Roberto Krile direktor Dubrovnik cesta.

-Svaku godinu njegujemo prijateljstvo Vukovara i Dubrovnika. Danas je dan kad bi političari trebali šutat. Ta tišina glasno progovara o svim užasima koje je Vukovar prošao. Iako svaki put iznova prođemo tu priču, ono što je nekakav zalog za budućnost jest kad vidite nadu, kad vidite da se grad obnovio, vidite napredak Vukovara te želim da naše prijateljstvo Dubrovnika i Vukovara simbolira ne samo simboličkim gestama već i pružanjem gospodarske pomoći i suradnje. Poljoprivreda, turizam, puno je toga o čemu smo razgovarali s gradonačelnikom grada Vukovara i gradonačelnikom grada Vinkovaca i vjerujem da ćemo i u interesu Slavonije i Dubrovnika naći način za buduću suradnju-kazao je Marko Potrebica, predsjednik Gradskog vijeća.

-Već nekoliko puta sam bio u Vukovaru, dubrovački vatrogasci su prijatelji s vukovarskim vatrogascima. Osjećaji su izmiješani, tuga, ali i radost, osjećate se ispunjeno. Došli smo se poklonit i nikad ne smijemo zaboravit što se dogodilo te uvijek moramo naći vremena za ovaj grad-kazao je Stjepan Simović.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *