(FOTO) NAJMODERNIJA LUČICA NA JADRANU: Završena prva faza radova na izgradnji komunalne lučice Batala

133

Prigodna svečanost povodom završetka radova na izgradnji komunalne lučice Batala upriličena je danas na istezalištu Batala. Radovi su započeli u svibnju 2017. nakon potpisivanja Ugovora o izvođenju radova sa izvođačem tvrtkom Marinetek NCP u vrijednosti od 8.4 milijuna kuna bez PDV-a.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je Županijskoj lučkoj upravi Dubrovnik na ovom iznimnom uspjehu. 

– Nije jednostavno realizirati ovakav projekt. Vidjeli smo koliko to traje, potrebne su dozvole i studije utjecaja na okoliš. Prva faza je gotova i može početi korištenje. Dobro je što korisnici neće plaćati više nego do sada i što svi koji su imali svoj vez ovdje i dalje tu smješteni.

 Dobroslavić je napomenuo kako je Lučka uprava Dubrovnik već puno ulagala na području Grada Dubrovnika, od pristaništa u Gružu, Porta, Šipana, Kalamote do Komolca.

– Dakle sve ono što se ubere na ovom području, zajedno sa sredstvima koje može dati Grad, ulaže se u daljnji razvoj i kvalitetu. Očekujemo da osim lijepih najava, Grad Dubrovnik i financijski uđe u ovakve investicije jer će ih to ubrzati – kazao je župan Dobroslavić. 

Ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić, kazao je kako se o ovom projektu jako puno govorilo proteklih godina, te da su oni marljivo i strpljivo radili unatoč određenim nesuglasicama.

– Izuzetno sam ponosan što imam čast prisustvovati ovom svečanom otvorenju. Došli smo do toga da smo završili prvu fazu uređenja. Postavljeni su pontoni kojih ima šest, ukupne dužine 600 metara na koje smo smjestili 500 plovila domaćih ljudi koji imaju zaključen ugovor o vezu sa Županijskom Lučkom upravom. Cjelokupna investicija vrijedna je 12 milijuna kuna od čega smo dva milijuna izdvojili iz vlastitih sredstava, dok smo se za deset milijuna kreditno zadužili kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak, uz suglasnost Županije, na razdoblje od 12 godina.

Dadić je dodao kako smatra da je Dubrovnik dobio komunalnu lučicu prvu na Jadranu ovakve vrste, gdje građani imaju siguran vez i gdje se vez neće povećavati unatoč velikim ulaganjima. 

Željko Raguž, zamjenik direktora Luke Dubrovnik iskazao je zadovoljstvo što su vlasnici malih barki napokon dobili svoj dom.

– Izražavam zadovoljstvo što se nalazim na mjestu gdje je izgrađena jedna od najmodernijih komunalnih lučica u Hrvatskoj. Najveće zasluge ide samoj Županiji koja je vodila cijeli projekt i do kraja ga izrealizirala. Gradonačelnik Franković je više puta izrazio spremnost na pomoć u drugoj fazi projekta. Istezalište, hortikultura i parkinzi su nešto što ćemo sa zadovoljstvom iščekivati u budućnosti – zaključio je Raguž.

Nakon svečanog otvaranje lučice, predstavnici su krenuli u njen obilazak.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *