(FOTO) NOVI PROJEKTI U PLANU: Gradonačelnik obišao završene radove u Novoj Mokošici

87

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima obišao je nedavno završene radove koje je Upravni odjel za promet proveo na prometnicama u Novoj Mokošici.

– Nakon dugo niza godina došla je na red Mokošica te sanacija cjelokupne infrastrukture u ovom najznačajnijem djelu. Nije bilo primjereno da se ovakvo mjesto u centru nalazi u tom stanju. Sad je to uređeno, onako kako sugrađani to i zaslužuju – kazao je gradonačelnik Franković.

Najavio je i nove investicije u 2018. godini kazavši kako ‘Mokošici predstoje ljepši dani’.

– Pješački prijelazi u Mokošici će se označiti LED markerima kako bi sigurnost pješaka i vozača bila bolja. Na području Stare Mokošice planira se izgradnja kanalizacijske mreže, ugovor bi se trebao potpisati do Sv. Vlaha sa Hrvatskim vodama, investicija vrijedna 9,7 milijuna kuna. Također, našli smo i novu lokaciju za vrtić u Mokošici – istaknuo je gradonačelnik. 

Podsjetimo, u Ulici Marina Kneževića izvršena je sanacija asfaltnog kolnika s pripadajućim parkirnim mjestima u dužini od 685 metara te ukupne površine od 5800 m2. Izvedeni radovi vrijedni su 1.190,000,00 kuna sa PDV-om.

U Ulici Između dolaca također je saniran asfaltni kolnik s pripadajućim parkirnim mjestima u dužini od 325 metara i ukupne površine 2900 m2. Uređena je oborinska odvodnja ulice na način da je izvršena zamjena dotrajalih betonskih  kanalica i ugradnja novih slivničkih rešetki. Vrijednost opisanih radova iznosi 594.000,00 kuna.

U obje ulice obnovljena je horizontalna i vertikalna signalizacija sukladno Pravilniku o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *