FOTO// OB DUBROVNIK DOBILA DVA VRIJEDNA UREĐAJA: Od sad u Dubrovniku vršimo testiranja na COVID 19!

127

Danas je u Općoj bolnici Dubrovnik, na Odjelu za ginekologiju i opstetriciju će predstavljen novi uređaj za ginekološku dijagnostiku (GE VOLUSON S8) koji je kupljen sredstvima Grada Dubrovnika.

Također je predstavljen i sustav za molekularnu dijagnostiku – testiranje na COVID-1.

“Ultrazvučnim uređajem će se koristiti trudnice i ginekološke pacijentice. Radi se o četverodimenzionalnom aparatu koji je zadnja riječ tehnike na tom području” – kazao je ravnatelj Bekić.

Za sustav za molekolarnu dijagnostiku rekao je kako su se rezultati testova čekali iz Zagreba i tri dana i tada se počelo razmišljati o razvijanju vlastite PCR dijagnostike.

 “Došli smo do zaključka da nam jedan PCR aparat s pratećim laboratorijem bio korak naprijed. Aparat je stigao na vrijeme, provedene su iznimno naporne edukacije osoblja, ali od 15. lipnja svi pacijenti testirani su  na ovom aparatu. On funkcionira. – kazao je Bekić. Ovaj uređaj je kupljen donacijom Zaklade Blaga djela od 650 tisuća kuna.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je godinama Grad Dubrovnik bio nedovoljno dobar partner Općoj bolnici Dubrovnik, a ravnatelj Mario Bekić zahvalio se gradonačelniku kao i Zakladi Blaga djela i predsjedniku Nikoli Obuljenu.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *