FOTO// Proslavljena Festa sv.Vlaha u New Yorku

132

Dubrovčani u New Yorku svečano su proslavili Festu sv. Vlaha 8. veljače 2020. u prostorijama restorana Dubrovnik u vlasništvu gospara Željka Tomića.

Festanjuli ove godine su Matija Žarak, upravitelj restorana Dubrovnik, i Vukan Stanišić iz dua Vukan i Srđan.

Potpredsjednica Kluba Dubrovnik Noris Boccanfuso obratila se kratkim govorom i čestitala 79. godišnicu Kluba Dubrovnik, nakon čega je vođenje programa preuzeo Nino Gjivoje. U glazbenom dijelu programa su nastupili duo Vukan i Srđan, grupa Dalmati, folklorna grupa Hrvatska Ruža, mlada hrvatsko-američka jazz pjevačica Thana Alexa i hrvatsko-američka pjevačica i umjetnica Tommi Mischell. Večeru je blagoslovio fra Vedran Kirinčić iz župe Most Precious Blood u New Yorku.

Restoran Dubrovnik je pripremio dubrovačke specijalitete – hobotnica na salatu, lignje na gradele, crni rižot, ribu i teletinu, te na kraju rozatu i palačinke.

Slijedeće godine Klub Dubrovnik slavi 80. godina i u toku je priprema velike zabave koja će se održati na Manhattanu početkom 2021. godine. Utemeljen 1941. godine, kroz taj period klub je na razne načine pomagao iseljenicima iz grada, prvenstveno pomorcima, u snalaženju sa papirima i dokumentima za useljenje u USA, a kasnije novčanom pomoći potrebitima u Gradu, što je dan danas primarna funkcija kluba, pored odavanja časti našemu parcu sv. Vlahu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *