(FOTO) VELIKI ODAZIV: Potpisani ugovori s odabranim kandidatima za poslove preventivnih mjera zaštite od požara

63

Na javni poziv za radna mjesta u sklopu provedbe programa javnih radova „Aktivacija nezaposlenih osoba na poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava“ odazvalo se mnogo građana te je tom prigodom gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković danas u Velikoj vijećnici potpisao ugovore s 30-ak odabranih kandidata.

Potpisivanju su prisustvovali i predstojnik HZZ-ovog Područnog ureda Dubrovnik, Dasen Jasprica i zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović.

– Ovakve mjere su najviše orijentirane na zaštitu od prirodnih katastrofa, prije svega požara. Iznimna mi je čast to se Grad Dubrovnik priključio ovoj akciji koja je provedena diljem Hrvatske i koja je doživjela jedan odjek. Smatram da ćemo zajedno sa svim službama i vama budućim djelatnicima, dati sve od sebe kako bismo na najbolji  mogući bili spremni za sljedeću sezonu – istaknuo je gradonačelnik Franković.

Dasen Jasprica objasnio je kako Zavod za zapošljavanje uz pomoć resornog Ministarstva rada i mirovinskog sustava te uz prvu intervenciju Vlade RH po prvi put organizira ovakve javni pozivi, a sve zbog iznimno teške požarne sezone koju je Hrvatska imala.

– Vlada je odobrila jedna dio sredstava preko Ministarstva kako bi se intezivno radilo ovih sljedećih šest mjeseci na požarnoj intervenciji, isto tako i sanaciji  prostora koji su izgorjeli. Bilježimo nešto što se u našem Zavodu još nije dogodilo. Na naš poziv sve jednice lokalne samouprave odazvale su te vrlo ambiciozno pristupile ovom javnom radu – rekao je Jasprica dodavši kako se radi o ukupno 745 polaznika javnog rada što je izvan svih njihovih očekivanja.

Stjepko Krilanović izrazio je nadu da ova suradnja bude korisna kako bi 1. lipnja mogli reći ‘i to smo napravili’.

– Dakle, radi se o protupožarnoj zaštiti, preventivi i saniranju požara. Od vas 30-ak prijavljenih, 15-ak vas zna, to su dijelom članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su možda cijelo ljeto bili izloženi gašenjima požara. U ovom šestomjesečnom periodu ćemo svakako morati raditi dosta poslova – zaključio je Krilanović.

Nakon uvodnog dijela uslijedilo je potpisivanje ugovora s 30-ak odabranih kandidata. 

Inače, ovaj program se provodi uz sufinanciranje troškova zaposlenih radnika od strane HZZ-a u iznosu od 100 posto na vremenski period od šest mjeseci.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *