(FOTOGALERIJA) Božićni domjenak dubrovačkog biskupa okupio brojna poznata lica

100

Dubrovačka biskupija organizirala je danas u dvorani sv. Ivana Pavla II božićni domjenak na kojem su se okupili brojni predstavnici društveno-političkog života, drugih vjerskih zajednica, svećenici, redovnici, vjeroučitelji i ostali članovi društva.

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić pozdravio je sve na početku te im zahvalio što pomažu biskupiji ‘izvršiti njeno poslanje’.

– Bog nam često u jednom jedinom trenutku daje ono što nam je dugo uskraćivao. Bog,  udjeljuje svoj blagoslov tamo gdje nailazi na prazne posude – citirao je biskup Uzinić misao Tome Kempenca, naglasivši kako svi trebamo stvoriti prostor za Boga da bi on mogao doći. 

– Sa željom da svi mi stvorimo prostor za Boga i ispraznimo ga od svega onoga što ometa njegov dolazak, povezujući se međusobno još više, želim vam svima čestit Božić i blagoslovljenu i Božjom prisutnošću ispunjenu novu 2018. godinu – zaključio je svoju propovijed mons. Mate Uzinić. 

Također, biskup je i ove godine proglasio festanjule Feste sv. Vlaha 2018. godine, a to su pomorac Nedjeljko Zelen, kapetan duge plovidbe i obrtnik Ivo Mazavac. Najavio je i da će središnje misno slavlje na sv. Vlaha predvoditi riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić. Zbor Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića ovom prigodom izveo je adventske pjesme.

Tko se sve družio na domjenku pogledajte u fotogaleriji.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *