FOTOGALERIJA/ Držićev „Grižula“ ponovno oduševio publiku u parku Gradac

342

Dramska uspješnica 71. Igara, Držićev „Grižula“ u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec te izvedbi Festivalskog dramskog ansambla u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, igra i ovog festivalskog ljeta u parku Gradac.

Komedija „Grižula“ Marina Držića s igrom zaljubljenih parova koji se traže u začaranom krugu, nalik onoj iz Shakespeareova „Sna ljetne noći“, dijelom pripada pastoralnoj tradiciji. Držićeva moralna pouka i opomena publici je da kad obični ljudi prijeđu granice koje su im kao ljudima određene i dođu u dodir s nadnaravnim vilinskim svijetom, oni postaju komične žrtve nemira i nesporazuma. No ta vječita ljudska potraga za ljubavlju u čitanju Saše Božića i Petre Hrašćanec dijelom je studija lokalnog mentaliteta te su kroz nju protkani motivi dubrovačkih narodnih napjeva, pjesama i plesova.

Festivalski dramski ansambl čine maestralni Ozren Grabarić kao Grižula, Nataša Dangubić kao Omakala, Kristijan Petelin i Leon Dubroja kao vlasi Radoje i Dragić, Anica Kontić i Iva Jerković kao vlahinjice Gruba i Miona, Branimir Vidić – Flika kao Staniša te Perica Martinović kao Vukosava. Boris Barukčić u ulozi je Kupida i Plakira, a vile su Lucija Alfier, Viktorija Bubalo, Danijela Evđenić, Lana Meniga i Dea Presečki. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Zdravka Ivandija-Kirigin, autor glazbe je Nenad Sinkauz, svjetlo je oblikovao Martin Šatović, a asistentica kostimografije je Ana Mikulić. Jezični savjetnik za dubrovački govor glumcima je bio Maro Martinović.

Predstava će se izvesti u još dva termina, u utorak i srijedu,  3. i 4. kolovoza u 21:30 sati.

„Grižula“ je dio projekta „Future Epics“ sufinanciranog sredstvima programa Europske unije „Kreativna Europa“, a potporu je dalo i Ministarstvo kulture RH. Da se predstava održi i u COVID-19 okolnostima smanjenih proračuna omogućila je i donacija OTP banke, vjernog partnera Igara.

Kako je bilo na “Grižuli” i tko je sve uživao u predstavi, pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *