(FOTOGALERIJA) Županija dodijelila 32 stipendije učenicima i studentima

320

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika danas su potpisani ugovori za stipendije s učenicima i studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja te darovitim učenicima i studentima, koje dodijeljuje Dubrovačko-neretvanska županija. 

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Ana Čeović, kazala je kako svi korisnici koji su danas ostvarili pravo na stipendije su ovdje isključivo svojim znanjem i na tome im čestitala. 

– Dubrovačko-neretvanska županija je 2009. godine donijela potporu za pomoć studentima i učenicima u iznosu od 750 tisuća kuna, što je omogućilo da se pomogne većem broju korisnika nego do tad, kao i pravednija raspodjela sredstava – istaknula je Čeović.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je roditeljima, nastavnicima kao i učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na županijske stipendije.

– Ovo ste mogli samo odličnim rezultatima iza čega stoji jako puno rada i nadarenosti. Imamo dio stipednista koji nastavljaju svoje stipendije iz prošlih godina, a imamo i 32 nove stipendije, gdje se radi o nadarenim studentima ili onim koji su odabrali deficitarna zanimanja. Dodjelom ovih stipendija pomažemo vama koji ste to zaslužili, ali i zajednici jer nama trebaju mladi poduzetni ljudi. Ne možemo ići u utrku s drugima, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi i svijetu, ako nemamo znanja i sposobnosti što dobivamo kroz školovanje, i zato nam je izuzetno važno da na ovaj način potičemo daljnje školovanje – naglasio je župan.

Županija je tako dodijelila 24 stipendije za studente i osam stipendija za učenike, od čega za nadarene učenike sedam stipendija, a jednu za deficitarno zanimanje. Za nadarene studente dodijeljeno je 19 stipendija, a pet za deficitarna zanimanja.

Pravo na stipendije ostvarili su sljedeći:

Deficitarna zanimanja

Učenici – medicinska sestra:

1. Katarina Jerković

Studenti – doktor medicine:

1. Matea Vukić

2. Ivan Kola

Studenti – magistar edukacije informatike:

1. Karla Mikulić

2. Maja Bubica

Studenti – ineženjer medicinsko laboratorijske dijagnostike

1. Antonela Vukanović

Daroviti učenici i studenti

Učenici:

1. Antonio Lujo

2. Lorena Marević

3. Ana Vidojević

4. Roko Volarević

5. Matija Lučić

6. Katarina Marević

7. Ante Šprlje

Studenti:

1. Josip Šetka

2. Gloria Odak

3. Ivan Roško

4. Matea Popović

5. Pero Pasković

6. Luka Baule

7. Anamaria Ivanović

8. Jelena Baule

9. Katarina Gnječ

10. Anita Pitarević

11. Monika Žuvela

12. Karmen Bilić

13. Mihaela Blitvić

14. Katarina Baule

15. Ana Vojvoda

16. Lucija Stahor

17. Karmen Mišković

18. Marin Begović

19. Marta Đurović

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *