GABRIČEVIĆ APELIRA: Isplatite darove za djecu i božićnice djelatnicima gradskih tvrtki i ustanova

184
“[G kao Grinch, a ne kao Gradonačelnik!]
Na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća Gradonačelnik je uz pomoć HDZ-ovih vijećnika donio odluku da gradske tvrtke za više od 4 milijuna kuna otkupe udjele Općine Mljet u njima. Moje je mišljenje da bi se navedeni novci u ovakvim vremenima trebali potrošiti za potrebitije u našem Gradu.
Istovremeno djelatnici komunalnih tvrtki i ustanova (Čistoće, Libertasa, Vodovoda…) po nalogu Gradonačelnika, u većem dijelu neće primiti niti dar za djecu niti Božićnicu. Podsjećam da u ovako teškim vremenima vozači, čistači, ali i svi ostali komunalni djelatnici rade u posebno otežanim uvjetima, a mnogi od njih su oboljeli od COVID-19. Podsjećam i da smo već svjedočili odbijanju amandmana naših vijećnika koji se odnosio na jednokratnu pomoć svim našim sugrađanima oboljelim od Koronavirusa.
Ovim putem u ime HNS-a pozivam Gradonačelnika da zakaže izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća i pokaže makar osnovno razumijevanje za zasluge svih djelatnika Grada i pripadajućih ustanova, a posebno komunalnih tvrtki, kako bi se odgovarajućom odlukom omogućilo korištenje sredstava iz Cash pulla te isplatili darovi za djecu i Božićnice za sve spomenute djelatnike. Navedeni iznos bi svakako bio manji od 4 milijuna kuna koja se planiraju usmjeriti Općini Mljet, ali i manje od dividende Luke Dubrovnik koja je isplaćena Gradu. Suvišno je napominjati da je upravo Gradonačelnik i sam istaknuo da sve tvrtke u vlasništvu Grada posluju stabilno i imaju sjajno stanje na računu.
Ukoliko Gradonačelnik ne prihvati ovaj naš apel, HNS će u lipnju 2021. godine, odmah po preuzimanju vlasti u Gradu, izvršiti jednokratnu isplatu po ovoj osnovi.” – objavila je predsjednica dubrovačkog NHS-a Nataša Gabričević
Podsjetimo, Dubrovnik INsider je nedavno pisao o isplatama božićnica i ostalih dodataka u Gradu Dubrovniku i gradskim tvrtkama, a članak možete pročitati OVDJE

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *