Gradonačelnik čestitao Uskrs – Uzdajmo se u snagu zajedništva

69

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku sugrađanima povodom blagdana Uskrsa:

Poštovane sugrađanke i sugrađani, drage gospođe i gospari,

Ovaj Uskrs dočekujemo u za sve nas posve novim okolnostima. Naši životi i navike promijenili su se preko noći, ne prvi put u novijoj povijesti, ali svakako na drukčiji i do sada nepoznat način.

No, nova pravila koja su se uvukla u našu svakodnevicu ne mogu promijeniti tko smo, ni kao pojedinci niti kao društvo. Zato, kao i uvijek u bremenitim vremenima i u dobu velike neizvjesnosti, uzdajmo se u snagu zajedništva i pokušajmo živjeti svaki dan prepoznajući potrebe naših sugrađana. 

Iako nećemo biti u mogućnosti najstariji i najveći kršćanski blagdan proslaviti u duhu tradicije to ne znači da će time svetkovina Uskrsa biti na bilo koji način obezvrijeđena. Ukorijenjena u srž Uskrsa upravo je snaga žrtve i odricanja, a žrtvujući naše navike ponašamo se odgovorno, čuvamo sebe i svoje bližnje od opasnosti koja ne bira.

Isusovo uskrsnuće pruža nam utjehu tako potrebnu kada se suočavamo s velikim izazovima, ali i donosi nadu da će i ovi trenuci, bez obzira koliko oni teški bili, proći. Vjerujmo u to kako će nas ovo iskustvo promijeniti na bolje. Promjene neka krenu u nama samima i sasvim sigurno će se preliti i na zajednicu.

S tim mislima, u svoje osobno ime i u ime Grada Dubrovnika želim vam svima sretan i blagoslovljen Uskrs.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *