GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ: Ja nisam lagao i usluga ambulante na Kalamoti i dalje nastavlja funkcionirati! Žalosno je kako se i dalje koriste lokalni mediji za obračun i iznošenje laži

170
” DuTv nastavlja s manipulacijama i iznošenjem neistina. Žalosno je kako se i dalje koristi lokalni medij za obračun i iznošenje laži.

  Činjenica br. 1 Grad Dubrovnik ima potpisan ugovor s Domom zdravlja Dubrovnik do kraja godine te uredno financira sve usluge vezane za Ambulantu Kalamota.
 Činjenica br. 2 Dom zdravlja Dubrovnik poslao je sljedeću obavijest Gradu Dubrovniku, citiram: “Dom zdravlja Dubrovnik uzeo je u obzir Vašu opasku da medicinska sestra već duže vrijeme (78 dana) nije bila na otoku, a da je Grad Dubrovnik redovno plaćao za iznose za puni medicinski tim na otoku Koločepu.Obzirom na navedeno, Dom zdravlja Dubrovnik će do kraja godine navedenu ordinaciju samostalno financirati.”
Iz svega jasno je kako ja nisam lagao te kako je Grad Dubrovnik sve svoje obveze uredno izvršio iako podsjetit ću Grad nema obvezu financiranja zdravstvenih ustanova. Međutim sve to je manje važno najvažnije Dubrovačkoj televiziji je napisati Gradonačelnik nije govorio istinu. To je upravo ono što su najavili da će raditi kada sam odbio iznos financiranja kojeg su tražili.” – objavio je gradonačelnik Mato Franković na svom Facebook proflu 

 
Podsjetimo, Dubrovnik INsider je 16.listopada pisao o ovoj temi, o čemu više možete pročitati OVDJE

– U suradnji s Domom zdravlja Dubrovnik dogovoreno je kako će liječnica, koja je do sada radila u turističkoj ambulanti na otoku Kalamoti, preuzeti ambulantu u Mokošici, a s obzirom da će nastaviti živjeti na Kalamoti bit će na usluzi stanovnicima Kalamote, u suprotnoj smjeni od one u Mokošici. Navedena liječnica do sada nije mogla izdavati recepte i uputnice stanovnicima Kalamote već je to funkcioniralo preko liječnika na Lopudu, a od sada će isto moći raditi s obzirom da je preuzela ambulantu u Mokošici.

Ovim su Dom zdravlja Dubrovnik i Grad Dubrovnik zadržali liječnicu na Kalamoti i istovremeno osigurali pružanje zdravstvene usluge u Mokošici, kazali su iz Grada Dubrovnika.

Kako nam nije bilo jasno što će se događati nakon 31. prosinca i tko će plaćati daljnju zdravstvenu uslugu, pitali smo za pojašnjenje dubrovačkog gradonačelnika, Mata Frankovića.

– Ostat će sve kako je i bilo. Točna je informacija koju ste dobili od g. Bazdana, jer Grad i Dom zdravlja imaju potpisan ugovor do kraja godine. Međutim i dalje ćemo, od siječnja financirati pripremu liječnice na Kalamoti, kazao je gradonačelnik za naš portal.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *