Imate nepravilne uši, evo rješenja

184

Ako i vi patite od određene deformacije ušiju, točnije uški te ste nezadovoljni njihovim izgledom, znate li da se možete podvrgnuti najsigurnijoj operaciji ušiju? Da, dobro ste čuli. Otoplastika je kirurški zahvat kojim se korigira vanjski dio uha. Potpuno je siguran i mogu mu pristupiti i odrasli i djeca. Vjerujemo da je svatko u svom djetinjstvu barem jednom svjedočio maltretiranju druge djece zbog tzv. klempavih ušiju. Na svu sreću, kao što smo ranije spomenuli, otoplastika je danas siguran i bezbolan način rješavanja ovog problema. 

Otoplastiku izvode specijalizirani estetski kirurzi. Cilj zahvata je poboljšati sveukupni estetski dojam i postići:

  • „ravnotežu“ od jednog do drugog uha
  • Idealne proporcije
  • Simetriju lica
  • Položaj uha na glavu

Djeci će za oporavak obično trebati između jednog i dva tjedna, a odrasli se već nakon tjedan dana mogu vratiti na posao. 

Kada su vam uške neuobičajeno male ili velike, to stvara nesrazmjer s vašim licem ili postoji neravnoteža u položaju uha. Osim toga, puno ljudi ima problema odstojećih uški, što također može negativno utjecati na samopouzdanje pojedinca. 

Prije i nakon operacije

Prije same operacije u uhu ne bi trebala postojati nikakva infekcija jer bi u suprotnom mogla ometati tijek kirurškog postupka. A kirurški alati kojima se obavlja zahvat također mogu dodatno pogoršati infekciju. Uho treba pravilno očistiti koristeći antiseptičke otopine, a pacijent koji se svakodnevno bavi napornim fizičkim aktivnostima, trebao bi dva dana prije operacije ostati kod kuće. Isto tako, suzdržavajte se od pušenja prije operacije, jer to može dovesti do nedostatka krvi bogate kisikom koja dolazi do rane te povećati vrijeme oporavka. 

Prvi tjedan nakon operacije može se pojaviti gusti tamni iscjedak iz uha; nešto poput krvi. Uzmite vlažnu krpicu i nježno očistite to područje pomoću vodikovog peroksida. Pripazite na to da vam voda ne ulazi u uho, jer može doći do infekcije. Radi preventivne zaštite u uho možete staviti pamučnu vaticu, ali ne gurajte je predaleko. 

Tijekom oporavka zaboravite na naporne fizičke aktivnosti i radije ostanite kod kuće. Na kraju, važno je napomenuti i to da se pokušate suzdržati od puhanja nosa, jer tako remetite pritisak u uhu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *