Dubrovnik Insider

Dubrovnik Insider

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Primopredaja kombi vozila za sanitetski prijevoz Domu zdravlja Dubrovnik održana je u ponedjeljak ispred upravne zgrade Grada Dubrovnika na adresi Pred Dvorom 1.


Ključeve sanitetskog vozila nabavljenog proračunskom donacijom Grada Dubrovnika u vrijednosti od 332.500,00 kuna ravnatelju Doma zdravlja Dubrovnik Branku Bazdanu uručio je gradonačelnik Mato Franković.

„Grad Dubrovnik kontinuirano ulaže u dubrovački zdravstveni sustav, a tome u prilog govori i niz pokrenutih suradnji s Općom bolnicom Dubrovnik, Zavodom za hitnu medicinu i Crvenim križem; djelujemo pro aktivno i pomažemo koliko možemo“, kazao je ovom prigodom gradonačelnik Franković. Najavio je i novi projekt pedijatrijske ambulante u Mokošici gdje će, kako kaže, biti i prostor za logopeda.

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan zahvalio je na donaciji kazavši kako je ista posve opravdana i dobrosošla s obzirom na veliku „kilometražu“ koji godišnje ostvari sanitetski prijevoz, pohvalivši istovremeno suradnju s gradonačelnikom Matom Frankovićem i ovom gradskom upravom.

Svečanom uručenju ključeva novog sanitetskog vozila prisustvovao je i  pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.
 

U našem lijepom Zatonu, svako malo možete ugledati brodicu, brod ili jahtu vezane uredno za stablo ili stijenu. Tako je besplatno i valjda, najjednostavnije.

Upit vezano uz ovaj problem, uputili smo Lučkoj kapetaniji i Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, pitali tko je nadležan, tko je dozvolio ovakvo sidrenje, je li im poznato da je netko zbog ovakvog ponašanja sankcioniran i što se namjerava poduzeti i u kojem roku.
Odgovor još nismo dobili.

 


U subotu, 18. kolovoza u Muzeju Hercegovine je otvorena izložba Atanasija Popovića, slikara rođenog u Trebinju koji je cijeli svoj radni vijek, od završetka likovne akademije u Beču do svoje smrti, 28 godina života, proveo u Dubrovniku. Djela iz njegovog iznimno plodnog opusa nalaze se u privatnim kolekcijama po Dubrovniku i u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik koja je, uz Umjetničku galeriju Bosne i Hercegovine, posudila pet djela za ovu veliku izložbu. Povod ove izložbe je sedamdeseta obljetnica slikareve smrti. Po obimu slika s motivom Dubrovnika, Boninova i Danača, Župe dubrovačke i Primorja, Atanasija Popovića možemo smatrati jednim od najplodnijih umjetnika.

Poštujući uobičajenu muzejsku praksu, Umjetnička galerija Dubrovnik redovito posuđuje djela iz svog fundusa drugim muzejima i ustanovama u Hrvatskoj i šire.

BIOGRAFIJA:

Atanasije Popović je rođen 30. siječnja 1885. godine u Trebinju. Studirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču kod profesora J. Jungwirtha.

Poslije Prvoga svjetskog rata kratko je vrijeme živio u Đakovu, a od 1920. godine trajno u Dubrovniku pa je većina motiva iz njegovog opusa inspirirana Dubrovnikom i dubrovačkom svakodnevicom. Slikao je portrete, krajolike i mrtve prirode. Najranija djela odaju utjecaj bečkog akademizma. U kasnijim godinama formalno usvaja način impresionista. Umro je 8. listopada 1948. godine u Dubrovniku.

Eko omblići i Eko centar Zeleno sunce iz Mokošice traže od Ministarstva znanosti i obrazovanja odgodu početka školske godine za 10.rujna 2018. zbog velikih vrućina.

"Splitsko-dalmatinska županija je već odgodila početak nastave, a mislimo da bi to bilo dobro i radi turističke sezone. Radimo volonterski s djecom i mladima već preko 30 godina i znamo kako bi im to puno značilo", ističe Jadranka Šimunović.

Zamjenica župana Žaklina Marević pozdravila je danas sudionike 47. seminara Zagrebačke slavističke škole.

U svom uvodnom obraćanju zamjenica Marević naglasila je kako joj je čast biti na 47. hrvatskom seminaru za strane slaviste te pozdraviti sve kako u svoje osobno ime tako i u ime Dubrovačko-neretvanske županije.
”Lijepo je što ponovno birate Dubrovnik- prekrasnu kulturološku pozadinu ovom 47. hrvatskom seminaru za strane slaviste. Cijenjeni profesori, voditelji slavističke škole, hvala vam što svojim radom na izuzetno kvalitetan način predstavljate našu zemlju, te prenosite svoje znanje na mlade ljude i tako dajete svoj doprinos RH, otvarajući vrata svijetu”, rekla je za mjenica Marević te nastavila:
”Drage studentice i studenti, učeći naš jezik, vi vrijedno radite na promociji hrvatskog jezika, kulture i književnosti. Hrvatsku kulturu čini skup vrijednosti iz davne povijesti koje su se vremenom oblikovale, pa danas uživamo u njenom bogatom repertoaru i snažnim emocijama koje nas uz nju vežu. Vjerujem da ste te vrijednosti već spoznali”, rekla je zamjenica Marević.

Splitski umjetnici zdravog đira i rado viđeni gosti u Dubrovniku, The Beat Fleet - TBF, nastupit će sutra, 21. kolovoza u parku Orsula s početkom u 21.30 sati.

Prijevoz autobusom je organiziran prema sljedećem redu vožnje:

20:45 / Pile - Park Orsula

21:10 / Pile - Park Orsula

21:00 / A. kolodvor - Grawe - I. Glavica - Žičara - Park Orsula

23:45 / Park Orsula - I. Glavica - Pile

23:45 / Park Orsula - Tommy - A. kolodvor

TBF je jedna od najprogresivnijih i originalnijih glazbenih priča na ovim prostorima. Počeli su kao hip hop sastav 1991. godine u Splitu i mijenjali formu te razvijali zvuk do 1997. kada su izdali svoj prvi album pod imenom Ping Pong: Umjetnost zdravog đira. Danas iza sebe imaju sedam studijskih izdanja koja su zaslužila najveće nagrade diskografije i kritike. Trenutno rade na pjesmama za novi studijski album i u punoj izvođačkoj snazi provode ljetnu sezonu nastupa s više od dvadeset koncerata, među kojima je i Dubrovnik.

Ulaznice za koncert TBF-a na Orsuli mogu se nabaviti na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) koja radi svakim danom od 9 do 21.30 sati. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30% pa cijena ulaznice za koncert TBF-a iznosi 80 kuna. Ovaj program odvija se uz potporu Rezervata Lokrum.

Instagram račun Hrvatske turističke zajednice ovih je dana ostvario više od milijun oznaka #CroatiaFullOfLife. Navedena je oznaka  odlično prihvaćena na ključnim emitivnim tržištima, ali i među brojnim fanovima svih dobnih skupina.

Posebno nas veseli konstantan rast broja fanova na društvenoj mreži Instagram koja se prometnula u jedan od najvažnijih promotivnih kanala. Trenutno nas na ovoj društvenoj mreži prati više od 260 tisuća fanova, a navedena je brojka svakim danom veća, što potvrđuje i izuzetno velik broj interakcija koje ostvaruju naše objave i fotografije. Brojne pohvale koje su nam pristigle za rad na društvenim mrežama za nas predstavljaju veliku motivaciju u provedbi daljnjih aktivnosti“, rekao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, pritom pozvavši fanove da na Instagramu koriste GIF #CroatiaFullOfLife autora Ivana Bošnjaka.

Hrvatska turistička zajednica je povodom objave milijunte oznake pripremila prigodne poklon pakete za vjerne fanove pa će stručni žiri, uz pomoć glasova samih fanova, odabrati najljepšu tjednu tematsku fotografiju pod zadanim oznakama, odnosno definiranim kategorijama. Među definiranim kategorijama i oznakama u sklopu kojih će se dodjeljivati poklon paketi je #CroatiaFullOfBeaches putem koje će se birati najljepša fotografija hrvatske plaže, dok je za odabir najljepše fotografije prirode kreirana oznaka #CroatiaFullOfNature. Putem oznake #CroatiaFullOfSunsets birat će se najljepša fotografija zalaska sunca, dok će se putem oznake #CroatiaFullOfFlavours birati najljepša fotografija vrhunske hrvatske gastronomske ponude. Ovo su samo neke od kategorija putem kojih će inozemni i domaći turisti imati priliku pokazati svoje najljepše fotografije hrvatskih plaža, gradova, atrakcija i doživljaja.

Promocija Slavonije na društvenim mrežama

U kontekstu brojnih promotivnih aktivnosti koje Hrvatska turistička zajednica provodi na društvenim mrežama, za početak rujna planirana je realizacija drugog dijela projekta Visit Slavonia, Share Slavonia, a u sklopu kojeg slavonske destinacije obilaze popularni blogeri i influenseri s ključnih emitivnih tržišta. Podsjećamo kako je prvi dio projekta uspješno realiziran u srpnju kada je program uključivao destinacije poput Osijeka, Đakova, Vinkovaca i Vukovara. Slavoniju je tada posjetilo 10 blogera i influencera s tržišta Njemačke, Poljske, UK-a, Švedske, Belgije, Nizozemske i Japana, a promotivne objave o Slavoniji je samo na dnevnoj bazi vidjelo oko milijun ljudi.

Putovanje i boravak blogera u Slavoniji bit će uživo emitiran i na društvenim mrežama HTZ-a, a dodatni promotivni značaj projekta leži u činjenici što su svi blogeri, osim za teme putovanja, specijalizirani i za druge teme poput eno-gastronomije, kulture ili mode.

Dovršenim očevidom prometne nesreće koja se dogodila jutros, oko 6,30 sati, na državnoj cesti D-8, kod mjesta Komin, utvrđeno je da je do iste došlo na način da je vozilo makarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnjak iz Vrgorca i kretao se iz pravca Opuzena u smjeru Ploča, iz neutvrđenih razloga prešlo na lijevu kolničku traku u trenutku kada je iz suprotnog pravca naišlo osobno vozilo nacionalne oznake BiH, kojim je upravljao 81-godišnji državljanin RH iz Mostara te je došlo do sudara dvaju vozila uslijed čega su oba vozača smrtno stradala na mjestu događaja.

Page 1 of 618
Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…