Dubrovnik Insider

Dubrovnik Insider

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

U pravosuđu i sudskim procesima, jednu od glavnih uloga igraju svjedoci. Osobe koje se na sud pozovu kao svjedoci, dužni su se na isti poziv odazvati i govoriti istinu. No, odlazak na sud i  preuzimanje uloge svjedoka za većinu građana nije uobičajena i svakodnevna pojava te predstavlja jedan mali kratkotrajni stresni događaj, a pogotovo je stresan i nelagodan za žrtve. Kako bi se olakšao sam odlazak u prostorije suda, svjedočenje i susret s počiniteljem, žrtvama i svjedocima se prije, tijekom, ali i nakon sudskog procesa, uz praktične informacije o njihovim pravima i obavezama pruža i emocionalna podrška. Njome se nastoje ublažiti utjecaj emocija koje mogu otežati samo svjedočenje. Najčešće emocije koje se javljaju kod osoba koje na sud idu jesu tuga (plakanje), bijes i ljutnja, uznemirenost, stid, pa čak i osjećaj krivnje. Posebno je prisutan strah; za sebe, za sigurnost svojih bližnjih, od stigmatizacije i samog čina svjedočenja. Oni koji su svjedočili nemilim događajima ili oni koji su bili neposredne žrtve, strahuju od moguće osvete onih protiv kojih svjedoče. Stoga je pružanje emocionalne podrške jedan od ključnih koraka u pripremi osobe za svjedočenje. Kod osobe se želi stvoriti osjećaj prihvaćanja, sigurnosti i mogućnosti slobodnog iznošenja svojih briga, strahova, nelagoda i emocija koje su vezane uz boravak na sud, a kao posljedica samog počinjenog djela. Davanje praktičnih informacija uz istovremeno pružanje emocionalne podrške, osobu bolje priprema za svjedočenje, ne samo u vidu davanja kvalitetnijeg iskaza, nego i smanjenja utjecaja negativnih emocija koje se javljaju u takvim situacijama.

Istraživanja su pokazala se kako je jedna od glavnih potreba žrtava i svjedoka imati uza se osobu od povjerenja koja joj može pružiti podršku i pomoć tijekom sudskih procesa. Suočavanje s optuženikom u sudnici, nekad samo i zvuk glasa, mogu djelovati retraumatizirajuće, odnosno, mogu dovesti do ponovnog proživljavanja same traume. U sudnicama, žrtve i optuženici mogu se sresti ispred sudnice, a u samoj sudnici sjede u neposrednoj blizini. U takvim situacijama, osjećaj i znanje da je netko tu, u prostoriji osoba od povjerenja, može dati osjećaj sigurnosti i olakšati vrijeme provedeno na sudu. U lakšem nošenju s ulogom svjedoka na sudu, građanima Dubrovačko – neretvanske na raspolaganju stoje volonteri udruge DEŠA koji se jedini u županiji bave pružanjem emocionalne podrške i praktičnih informacija žrtvama i svjedocima te informacija o pravima. Podrška također uključuje i moguću pratnju na sud, odnosno, volonteri mogu zajedno s osobama poći na sud.

Biti svjedokom sigurno nije lak zadatak, ali je jedan od važnijih jer upravo zahvaljujući svjedocima i onome što su oni izjavili na sudu, brojni su počinitelji zasluženo kažnjeni za nepravdu koju su nanijeli i štetu koji su počinili.

DEŠA Dubrovnik nastavlja s pružanjem podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela kroz projekt „Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”

Nositeljica programa, kojeg financijski podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske, je Ženska soba – Centar za seksualna prava. Program se provodi u partnerstvu s 10 organizacija civilnog društva.

Program „Mreže podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ kreiran je s ciljem osiguravanja pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima. Program se provodi u trajanju od tri godine, odnosno od 01.01.2018. do 31.12.2020.

Sve praktične informacije, informacije o pravima, emocionalnu podršku kao i psihološko savjetovanje možete potražiti na broj telefona 020 311 625, putem maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili nas posjetite na adresi DEŠA Dubrovnik, Frana Supila 8, 20 000 Dubrovnik.

DEŠA Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić boravili su u srijedu u Kotoru u prigodi potpisivanja Memoranduma o prijateljstvu između Dubrovnika, Kotora, Mostara i Ohrida, gradova pod zaštitom UNESCO-a.


Svečano potpisivanje upriličeno je u prostorijama Pomorskog Muzeja Crne Gore, a uz gradonačelnika Frankovića Memorandum o prijateljstvu potpisali su predsjednik Općine Kotor Vladimir Jokić, gradonačelnik Ohrida Jovan Stojanoski te, u ime gradonačelnika Mostara Ljuba Bešlića, glavna savjetnica Grada Mostara Rada Komadina.

Usvajanjem Memoranduma o prijateljstvu gradovi su potvrdili svoju namjeru o učvršćivanju i širenju prijateljstva kroz međusobnu suradnju na svim poljima od zajedničkog interesa te namjeru da trajno surađuju na zaštiti i promociji svog prirodnog i kulturnog naslijeđa razmjenjujući iskustva i njegujući svijest o značaju UNESCO statusa. U tekst Memoranduma ugrađena je i namjera da gradovi potpisnici razvijaju suradnju na poljima kulture i sporta stvarajući na taj način čvrstu i dugoročnu osnovu iskrenog prijateljstva.

„Brojni su problemi i izazovi pred UNESCO-vim povijesnim sredinama koje možemo zajednički rješavati i nadilaziti razmjenom iskustava i dobrih praksi te raditi na promociji sporta i kulture kroz zajedničke projekte“, kazao je nakon potpisivanja Memoranduma gradonačelnik Mato Franković izrazivši zadovoljstvo potpisivanjem Memoranduma, ali i žaljenje što do formaliziranja suradnje na ovaj način nije došlo i ranije.

Istaknuo je kako su gradovi Dubrovnik i Kotor već započeli intenzivnu suradnju na poljima obnavljanja spomeničke baštine, održivog turizma i upravljanja destinacijom. „Ovaj potpis samo je potvrda već započete suradnje koja, uistinu se nadamo, neće ostati samo na papiru“, zaključio je gradonačelnik Franković.

Nakon potpisivanja povelje održan je i zajednički sastanak gradonačelnika i predstavnika gradova s Upravnim odborom Udruge svjetskih povijesnih gradova (OWHC), koji od 24. do 27. travnja zajeda u Kotoru.

Podsjetimo, Dubrovnik, Kotor i Ohrid na Popis svjetske baštine UNESCO-a upisani su 1979., dok je Mostar na ovu respektabilnu listu uvršten 2005. godine.

Malonogometni klub Square u petak, 27. travnja s početkom od 20 sati u dvorani OŠ Župa dubrovačka igra utakmicu sezone. Borba za ulazak u doigravanje potrajala je doslovno do posljednjeg kola u kojem Square dočekuje zagrebački Alumnus.

Zagrebački sastav također pobjedom u Župi dubrovačkoj može do doigravanja pa je za očekviati dosta izjednačenu i neizvjesnu utakmicu do posljednje sekunde.

Pokazali smo u dosta utakmica da možemo igrati jako dobro, jedna od tih utakmica bila je i ona u Zagrebu upravo protiv Alumnusa. Međutim, u zadnjoj utakmici smo zbog neozbiljnog pristupa skoro ostali bez prilike za play off, što nam je dovoljan pokazatelj da bez apsolutnog truda i koncetracije nema rezultata, jasan je Duje Rezo koji je u pobjedi 7:5 protiv Albone Potpićan postigao čak četiri pogotka.

U petak se dakle igra utakmica istine nakon koje će se znati kompletan rasplet tko će u play off, a za koga je sezona završena. Square s pobjedom protiv Alumnusa te pobjedom Splita protiv Nacionala u Zagrebu direktno ulazi u doigravanje. Splićani moraju jurišati pobjedu s kojom bi potvrdili prvo mjesto no s druge strane i Nacional traži trobod s obzirom da je i za njega otvorena mogućnost ulaska u doigravanje.

Već su doigravanje za prvaka Hrvatske osigurali Novo Vrijeme, Vrgorac, Crnica, Futsal Dinamo i Split Tommy, a šesti putnik u play off doznati će se već sutra oko 21.30 sati!

Atmosfera je pozitivna i opuštena, kao što je bila kroz cijelu sezonu. Nema pritiska ali ni euforije pred ovu utakmicu bez obzira na to što ona nosi. Ova momčad se tek počela stvarati i ulazak u play off bi bila samo nagrada i dobro iskustvo za mladiće koji su već u prvoj sezoni pokazali da će Square i u buduće imati svoje mjesto u vrhu hrvatskog futsala, zaključio je Duje Rezo.

Utakmica istine između Square i Alumnusa igra se u petak, 27. travnja od 20 sati u OŠ Župa dubrovačka.

Zbog interventnih radova na vodoopskrbnoj mreži (puknuća cijevi) bez vode će biti stanovnici u Slanom (Banja)  u vremenu do 22 sata.

Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži večeras bez vode će biti stanovnici zapadnog dijela Šumeta u vremenu od 21.30 do 00.00 sati.

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA nastavlja sa Startup Akademijom.  U suradnji s tvrtkom „Adut“ organizira besplatnu radionicu „Pokreni svoj posao" koja će se održati u četvrtak 03. svibnja 2018. u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik), poslijepodne, s početkom u 16:00 sati. Radionica traje 3 sata.

Besplatna interaktivna radionica namijenjena je osobama koje planiraju pokrenuti vlastiti posao. Prezentirat će se prednosti i nedostaci pojedinog oblika organiziranog poslovanja s troškovnog aspekta te propisanih obveznih uvjeta koji su potrebni za obavljanje pojedine vrste djelatnosti.  Također, namijenjena je i poduzetnicima početnicima koji se ne snalaze u „šumi“ propisa ili koji nisu upoznati s mjerama poticanja zapošljavanja i sličnim oblicima značajnih zakonom dopuštenih ušteda.

Na radionici, sudionici će dobit odgovore na pitanja koji budući poduzetnici najčešće postavljaju:
1. Koji su ključni faktori za ispravan odabir vrste organizacije? Nekome je bolje otvoriti obrt, nekome d.o.o., a kako odlučiti što je za mene najbolje?
2. Koje su posebnosti obrtničke djelatnosti? Koje su prednosti paušalnog plaćanja poreza? Koje prednosti nosi utvrđivanje dohotka na temelju poslovnih knjiga? Koji su nedostaci jednog i drugog načina utvrđivanja porezne obveze?
3. Želim otvoriti obrt, a najvažniji je uvjet školska sprema koju ne ispunjavam. Što mogu učiniti?
4. Želim otvoriti d.o.o. i bio bih jedini osnivač, dakle jedini član uprave i direktor. Mogu li u tom slučaju koristiti poticaje zapošljavanja?
5. Je li moguće obavljati samostalnu djelatnost ili registrirati d.o.o. ukoliko sam već zaposlen?
6. Koji su troškovi u obrtu, koji u „paušalnom“ obrtu, a koji u d.o.o. (j.d.o.o.)?
7. Mora li se j.d.o.o. preoblikovati u d.o.o.?
8. Kako koristiti poticaje zapošljavanja?
9. Tko može koristiti mjere za zapošljavanje i samozapošljavanje koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje?
10. Koje su najvažnije zakonske promjene nastupile u 2017. godini i direktno utječu na moj posao?

Radionicu vodi Antea Kaleb, poslovna savjetnica s četrnaestogodišnjim iskustvom na poslovima financijskog i poslovnog konzaltinga.

Prijavit se možete putem on line prijavnice: PRIJAVNICA; emaila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem telefona: 020/640-271

Požurite, broj polaznika je ograničen!

Samohvale i držanja predavanja svima o svemu u redovima Kandidacijske liste grupe birača Srđ je Grad nikada nije nedostajalo. Stoga smo od njih i očekivali kako će na kotarskim izborima vidjeti ono što nitko drugi ne vidi. A to je stvarno stanje na političkoj sceni u Gradu.

Rezultati jasno pokazuju kako je Hrvatska demokratska zajednica osvojila 22 od 25 gradskih kotareva i mjesnih odbora, od čega 6 od 8 kotareva. HDZ je osvojio 3450 glasova ili 162 od 207 mandata. Primjerice, na posljednjim lokalnim izborima, kada smo preuzeli odgovornost za upravljanje Gradom, drugoplasirana lista (HNS-HSLS) imala je svega 2095 glasova za Gradsko vijeće, a lista KLGB 1159 glasova. Dakle, HDZ je ostvario vrhunski rezultat i na ovim kotarskim izborima. Dapače, to su rezultati koji su najbolji u modernoj povijesti.

I upravo na toj činjenici pada tvrdnja KLGB o tome kako se „pokazalo da stranačke hijerarhije ne daju rezultate“. U ovih nepunih godinu dana od kada smo preuzeli odgovornost za Grad HDZ je učinio više nego je to bivša gradska uprava u dva mandata. I to je razlog što su građani prepoznali HDZ i dali mu povjerenje na kotarskim izborima. Dakle, rezultata itekako ima, koliko god ih u KLGB ne vidjeli ili ne željeli vidjeti. Nazivati sebe „čuvarima demokracije“ koji navodno sprječavaju jednostranačje, prepotentno je, pa makar to bilo i od „srđevaca“. Govoriti kako su nekakav famozni balans spasili građani pomalo je i smiješno. A tko su, dragi „srđevci“ 162 izabrana vijećnika gradskih kotareva i mjesnih odbora iz redova HDZ-a?Ili tko su 3450 osoba koje su nam dale povjerenje? To nisu građani nego - seljaci? Ili marsovci?

Jasno nam je da vas je izborni rezultat ponio u oblake u kojima ste ionako redoviti dok soljenkom solite pamet svim ostalim akterima na političkoj sceni. No, ne valja pretjerivati. Mi u HDZ-u nismo se umislili radi povijesnog rezultata. On je samo pokazatelj kako naš tim radi dobro, kako naš tim radi ono za što su mu građani dali povjerenje i da Grad konačno ide u dobrom smjeru. Sve ostalo bilo bi neumjesno. Sve ostalo bilo bi poput vaše neumjerene samohvale. A mi se na te razine ne mislimo spuštati.

Stoga bi Vas zamolili da ne omalovažavate suparnike te da se ostavite mesijanskih poriva. Soljenke se očito ne možete i ne želite riješiti. Pa probajte za početak riješiti barem ova dva druga problema. U međuvremenu od vas očekujemo ideje i projekte za Grad, a ne samo soljenku i pametovanje.

S poštovanjem,

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik

Na području Cavtata, Čilipa, Močića, Oboda, Zvekovice, Ljute, Grude i Molunta između 25. i 30. travnja provodit će se preventivna deratizacija i dezinsekcija shodno članku 4. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Dezinsekcija komaraca provodi se primjenom insekticida-larvicida regulatora rasta ubacivanjem formulacije u obliku tableta u potencijalna legla komaraca koja se ne mogu ukloniti: lokve, bare, i druge slabo pokretne vode, ulični slivnici oborinske vode, nakupine vode u barkama, zapuštene lokve i cisterne, nakupine kišnice koje se ne mogu ukloniti (u gumama, različitim
kontejnerima, vazama), na zapuštenim javnim površinama.

Deratizacija će se provoditi izlaganjem meka zatrovanih rodenticida iz skupine antikoagulanata II generacije na biljnom nosaču u parafiiniziranom ili rasutom obliku. Koristit će se rodenticidi na bazi aktivnih tvari bromadiolona 0,A05o, svježem ili parafiniziranom obliku sukladno Pravilniku o načinu provedbe obvezne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (NN 35107). Deratizacija će se provesti na slijedećim površinama: javne površine, kanalizacijski sustav, potoci i kanali oborinskih voda, zelene površine, javne prometne površine.
Potreba za ponovnim tretmanom utvrđuje se na temelju podataka prikupljenih tijekom nadzora, stručnim izvidom te dojavom građana o pojačanoj aktivnosti glodavaca (štete, oglodi, izmet, ugrizi, vizualni kontakti).

Konferencija o dvostrukoj kvaliteti proizvoda pod nazivom Dual Quality Products in Single Market: What’s Next?, u organizaciji zastupnika Europske pučke stranke, održana je danas u Europskom parlamentu. Nakon govora predsjednika Komisije Junckera o stanju Europske unije na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u rujnu prošle godine, tema dvostruke kvalitete proizvoda u istočnoj i zapadnoj Europi sve je češća u europskim institucijama.

Potaknuta sve većim pritiscima zemalja južne i istočne Europe kojima se traže jednaki standardi za sve potrošače u Europskoj uniji, Europska komisija je 11. travnja predložila novi sporazum (New Deal)za potrošače u EU. Tom bi se odlukom osiguravali jednaki standardi za sve europske potrošače u skladu s pravom EU. Također, u rujnu prošle godine Europska komisija objavila je skup smjernica za primjenu propisa Europske unije o hrani i pravima potrošača na prehrambene proizvode dvojne kvalitete.

Osnovan je i istraživački centar na razini Europske komisije (Joint Research Centre) u nadležnosti povjerenika za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibora Navracsicsa, koji je također sudjelovao na konferenciji i jasno naglasio da će Komisija realizirati ono što je najavila proteklih mjeseci, provesti paneuropsko istraživanje te učiniti sve da udovolji interesima i ukusima građana.

Voditeljica hrvatske EPP/HDZ delegacije Dubravka Šuica izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je dugogodišnji rad zastupnika u Parlamentu urodio plodom:

„Današnja konferencija samo je potvrda našeg dugogodišnjeg rada i nastojanja da građani južne i istočne Europe imaju ravnopravan status i potrošačka prava kao i građani iz zapadnih članica EU, te da se dokine svaka diskriminacija unutar Unije. Veseli me što je Europska komisija u posljednjih godinu dana donijela niz mjera kojima će se zaštititi prava potrošača te će naša djeca jesti istu čokoladu i piti isti sok kao i građani zapadne Europe! S druge strane, Europski parlament je glas građana Unije i mi zastupnici moramo konstantno raditi na poboljšanju prava naših građana. Ovaj tjedan sam uložila amandmane na izvješće o dvojnoj kvaliteti proizvoda na jedinstvenom tržištu u kojima sam naglasila važnost edukacije potrošača, javnog informiranja te zatražila nadoknadu štete potrošačima u slučaju kršenja njihovih prava“.

Podsjetimo, zastupnica Šuica je zajedno sa češkom zastupnicom Michaelom Šojdrovom 18. svibnja 2017. organizirala kušanje prehrambenih proizvoda kako bi upozorila na razliku u kvaliteti istih proizvoda na zapadu i istoku Unije. Također, u suradnji s 43 zastupnika iz različitih političkih grupacija, zastupnica Dubravka Šuica postavila je pitanje Europskoj komisiji vezano za spomenute razlike, nakon čega je uslijedila i rasprava na plenarnoj sjednici u Strasbourgu 18. svibnja prošle godine, što je između ostalog doprinijelo da se i Europska komisija počne baviti ovom temom.

dnevno.hr

Page 1 of 454
Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…