INICIJATIVA “GLAS PODUZETNIKA” – VLADINE MJERE NISU DOVOLJNE ZA MALE PODUZETNIKE, OVO NAM TREBA ODMAH!

83

Vlada je predstavila mjere za pomoć gospodarstvu, koje na žalost nisu dovoljne. Mali i mikro poduzetnici čine većinu gospodarstva i njihovo spašavanje trenutno treba biti prioritet. 

Hrvatsko gospodarstvo je na samrti i većina obrta, malih i mikro poslovanja ovu krizu NEĆE PREŽIVJETI! 

Inicijativa “GLAS PODUZETNIKA” – zahtjev za donošenje efikasnih mjera, okuplja hrvatske poduzetnike i obrtnike koji pripremaju zahtjeve koje bi Vlada trebala usvojiti za preživljavanje poslovanja. 

Prenosimo dio mjera koje bi mogle pomoći, a predlažu ih članovi “GLAS PODUZETNIKA”

“Dame i gospodo poduzetnici,  pogotovo vi kojima je rapidno pao promet i koji ste prisilno zatvoreni! Prijatelji, poslovni partneri i svi kojima je jasno da su Vladine mjere u najmanju ruku – nedovoljne i loše! Da, trebamo pomoci drustvu u borbi protiv daljneg sirenja ove epidemija, zdravlje je uvijek ispred svega. No isto tako, kad drzava zatvori poslovanje, ta ista drzava nema pravo traziti naplatu svih poreza i svih nameta!!! Ukoliko se svi skupa ne organiziramo i to sto prije i ne dignemo naš glas, nitko to nece napraviti umjesto nas. Nitko, nikad.

HGK je naprimjer jedna od onih institucija koja se predstavlja kao nas glasnogovornik Vladi, i za to je i pretplacena, a prvi su predlozili zasigurno najgore mjere u EU – odgodu plaćanja poreza na dohodak i doprinosa!?!

U momentu kad moramo gledati što će biti ne za 2 ili 3 mjeseca, već za 6 mjeseci i 12 mjeseci, nude nam odgodu plaćanja, skupljanje jos više duga, a mi ili imamo umanjene prihode za 70-95% ili ih nemamo uopće!!! Kakvo dovraga ciganjenje za odgodama?

Pogledajte sto rade druge zemlje u EU, npr. Norveška pokriva 100% iznos plaće, Švicarska 80%, Danska 75%, itd. 

Moratorij na kredite naravno podržavam, ali bez naknada i bez kamata, a jedine prave mjere koje treba napraviti i to odmah su smanjivanje/ukidanje poreza i svih nameta po modlu 3+3 mjeseca:

MJERE

1) oslobađanje plaćanja poreza na dohodak i svih doprinosa + min. 50% participiranje u plaći

2) ukidanje svih parafiskalnih nameta

3) ukidanje svih komunalnih naknada / Gradovi i općine

4) moratorij na kredite i leasinge 1 godina bez naknade i kamata

5) HEP i Ina i ostale energetske tvrtke u vlasništvu/suvlasništvu države – drastično smanjivanje cijena struje, plina i goriva

6) ukidanje plaćanja svih nameta gradovima i općinama.

To su mjere za opstanak i radnih mjesta i poslova, a ne vaše gospodo u Vladi, koje će omogućiti samo nekolicini i to probranih velikih da na lešinama preostalih firmi jeftino kupuju nekretnine i poslove!

Možda je vrijeme i za neovisnu poduzetničku inicijativu koja će sa jasnim stavom izaći u medije i prezentirati mjere koje će nas kao društvo izvući, nauštrb ovog lihvarenja.

UČLANITE SE U GRUPU Inicijativa “GLAS PODUZETNIKA” – zahtjev za donošenje efikasnih mjera i svi zajedno izađimo pred Vladu s konkretnim prijedlozima za spas poslovanja!

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *