Izložba za početak Manifestacije: „Knjige dubrovačkih đaka kroz povijest od 16. do 19. stoljeća“

125

Obilježavajući 50. obljetnicu Dana planeta Zemlje, ovogodišnja manifestacija Mjeseca hrvatske knjige posvećena je Zemlji pod motom Razlistaj se! Tim povodom Dubrovačke knjižnice pripremile su bogat i raznovrstan program za sve uzraste koji će se prema epidemiološkim preporukama održavati u malo izmijenjenim uvjetima.

Dubrovačke knjižnice Manifestaciju MHK otvaraju izložbom starih udžbenika iz fonda Znanstvene knjižnice Dubrovnik pod naslovom „Knjige dubrovačkih đaka kroz povijest od 16. do 19. stoljeća“. Izložba će biti otvorena u četvrtak, 15. listopada 2020. s početkom u 12:00 sati na trećem katu Znanstvene knjižnice (ul. Cvijete Zuzorić 4).

Zanimljivost same izložbe bit će vidjeti kako su, što su i o čemu dubrovački đaci učili kroz četiri stoljeća bogate dubrovačke povijesti tijekom koje su se izmjenjivale države i vlasti. Izložba će biti otvorena do kraja studenoga.  

Dubrovačke knjižnice organizirale su ovu izložbu u sklopu Dana europske kulturne baštine, Mjeseca hrvatske knjige i projekta Kultura u điru.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *