Jadrolinija ukida promet prema Italiji, Hrvatska razmišlja o zatvaranju granica!

61

Ministar zdravstva Vili Beroš u izjavi za medije poručio je građanima da, ako sumnjaju na zarazu, prvo nazovu liječnika te da se pridržavaju preporuka.

“Pratimo situaciju, razgovaramo o svemu što je potrebno, a to uključuje i nove mjere”, poručio je Beroš.

Dodaje kako nije istina da Hrvatska ima resurese dnevno testirati 40 ljudi.”Testira se onoliko ljudi koliko je potrebno”, istaknuo je.

Na pitanje o tome razmišlja li Stožer o zatvaranju granica, Beroš kaže:

“Naravno. Sad se događa ono što smo davno predvidjeli. Spremni smo, ne samo na ovaj scenarij, koji je u ovom trenutku pod kontrolom, nego i na mnoge druge. Poduzet ćemo mjere koje su potrebne da zaštitimo zdravlje hrvatskih građana.”

Očekuje se izjava županijskog kriznog stožera koji bi u javnost trebao izići s novim informacijama, kao i rezultatima testiranja na koronavirus koji je jučer proveden nad muškarcem i ženom.

Kako se neslužbeno doznaje Jadrolinija od danas obustavlja promet s Italijom. U dogovoru s direktorom Jadorlinije i s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinoćićem, odlučeno je da se

ukida Jadrolinijin promet s Italijom. Obustava linije previđa se do daljnjega, odnosno do poboljšanja situacije.

U srijedu ujutro, iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, potvrdili su još jednog oboljelog od koronavirusa koji je hospitaliziran u Zagrebu. Radi se o mlađem muškarcu koji je došao sa sajma u Munchenu. Dosad je u Hrvatskoj potvrđeno ukupno 16 oboljelih od koronavirusa.

IZVOR: dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *