JE LI VLADA VEĆ ODLUČILA? Dubrovački odvjetnik Dragičević najbolji kandidat za novog državnog James Bonda!?

91

Poznati dubrovački odvjetnik sa zagrebačkom adresom Mladen Dragičević u razgovoru za Dubrovnik INsider potvrdio je kako je jedan od kandidata za glavnog državnog odvjetnika, dodajući kako je kandidaturu za tu funkciju podnio u posljednjim trenucima.

– Pitaju me zašto sam se kandidirao? To je kao da pitaju nekoga zašto želi biti predsjednik države ili premijer. Svakome tko voli svoju domovinu ovo je najveći izazov. Zašto smatraju da državni odvjetnik mora biti netko tko se bavi kaznenim pravom, pa u građanskim predmetima se nalazi najveća vrijednost i država mora poduzeti sve mjere da zaštiti svoju imovinu, a vrijednost svih kaznenih predmeta, prema raspoloživim informacijama, ne prelazi vrijednost predmeta koje vodi građanski odjel u predmetu oko švicarskog franka. Upravo zato smatram da bi osoba koja ima iskustva u građanskom pravu trebala sjest na čelo državnog odvjetništva.

Nakon što se zaprime sve prijave, Državnoodvjetničko vijeće i službeno utvrđuje imena kandidata koji su podnijeli kandidaturu, te potom njihove podatke šalje Vladi. Odvjetnik Dragičević inače je kao vrhunski međunarodni pravni stručnjak kao takav imenovan i u Saborski odbor za europske poslove, a i nesuđeni je ministar pravosuđa. Poznat je i kao zastupnik udruge “Potrošač” u najvećem sporu hrvatskog pravosuđa gdje je uspio da HT ukine obračun pretplate po započetoj minuti i time su se za svakog hrvatskog potrošača smanjili mjesečni troškovi za nezakonito naplaćivanu pretplatu.

Stručna javnost prepoznaje ga i kao odličnog poznavatelja hrvatskog pravosuđa te vrsnog specijalistu za EU fondove. Iz krugova bliskih Vladi doznajemo da je jedan od najboljih kandidata, premda se Vlada jos nije izjasnila koga je spremna podržati. Odvjetnik Dragičević ističe se i činjenicom da tečno govori čak četiri strana jezika, a što ga, uz njegove prijateljske odnose s potpredsjednicom Europske komisije Dubravkom Šuicom stavlja u odličnu poziciju prema institucijama EU te poboljšavanju pozicije RH u krugu oko Ursule von der Leyen, a do čijeg mišljenja premijer Plenković najviše drži.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *