Kako sam izumio bicikl koji govori – mladi dalmatinski inovator otkriva put od ideje do realizacije izuma

183

Mario Ljubičić, mladi inovator iz Runovića, ispričat će u sklopu trećeg Info dana priču o svom jedinstvenom izumu – električnom biciklu koji govori. „Guide – B“ je bicikl koji vozaču služi kao prijevozno sredstvo, turistički vodič i zabavni gadget. Ovaj bicikl, povezan aplikacijom, informira i vodi svog vozača kroz rutu koju odabere, ali nudi i mnoštvo drugih korisnih i zabavnih mogućnosti. 

Kako bi hrvatske građane potaknula na ulazak u poduzetničke vode, a već postojećim poduzetnicima dala alate za razvoj njihovog poslovanja, Hrvatska gospodarska komora partner je u projektu Promocija poduzetništva, u sklopu kojeg je pokrenula inicijativu ‘Inoviraj-profitiraj’ koja se održava putem besplatnih online Info dana te okuplja poduzetnike i inovatore iz pet hrvatskih regija. Treći Info dan na rasporedu je u četvrtak 18. lipnja s početkom u 11:00 sati. Svoju inspirativnu priču ispričat će uspješni dalmatinski inovator, dok će stručnjaci s područja inovacija i financija s polaznicima podijeliti konkretna znanja za osnivanje i rast poduzeća. 

Poduzetnicima, ali i  onima koji to žele postati, svoj inovatorski put i planove za budućnost ispričat će Mario Ljubičić, autor „bicikla koji govori“ pod nazivom Guide – b. Ovaj električni bicikl komunicira sa svojim vozačem na način da ga vodi kroz određenu rutu i služi mu kao turistički vodič – informira vozača o posjećenim lokacijama,  prepričava povijest, predlaže znamenitosti i ugostiteljske objekte. Bicikl je spreman i prilagođen serijskoj proizvodnji i predstavlja novost na tržištu električnih bicikala. Mario je svojim biciklom 2019. godine na međunarodnom sajmu inovacija Arca u Zagrebu osvojio Veliku nagradu Grand prix te je kao vrlo atraktivna inovacija predmet interesa mnogih inozemnih investitora, no i proizvodnju planira nastaviti u Hrvatskoj.

Na trećem Info danu sudjelovat će i Emir Džanić, jedan od najvećih domaćih eksperata u području inovacija koji će prisutnima dati neke učinkovite alate za lakšu realizaciju njihovih ideja. Dok ideju razrađujemo, trebamo promišljati o njenoj komercijalizaciji jer je najbolji recept za neuspjeh napraviti inovativni proizvod, a tek potom razmišljati kako ćemo ga prodati. Tek kada naša ideja zaživi u materijalnom obliku, bilo kao proizvod ili usluga, i dođe do kupaca, možemo reći da smo stvorili neku novu vrijednost ili inovaciju.

Info dan će zaključiti konzultanti iz tvrtke Projekt Jednako Razvoj, jedne od vodećih konzultantskih tvrtki za EU fondove, koji će govoriti o posljednjim izvorima financiranja poslovnih ideja.

Sudjelovanje na online radionicama je besplatno, a prijaviti se možete preko stranice www.inovirajprofitiraj.hr, kako biste mogli dobiti link na radionicu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *