KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA: U petak premijera Držićevog ‘Pjerina’

105

U petak, 15.prosinca u kazalištu Marina Držića premijerno će se prikazati Držićeva predstava ‘Pjerin’ , redatelja Ozrena Prohića.

-Radi se o Pjerinu, Marina Držića,a koliko znamo to je prva novovjekovna scenska rekonstrukcija napravljena u profesionalnom kazalištu. Radi se o jednom tekstu od kojih je samo u rukopisu ostalo desetak stranica po nekoliko rečenica iz svakog čina. S glumačkom ekipom i dramaturgom  krenuli smo u scensku rekonstrukciju i tog komada Držićevog djela ali i jednog pogleda na Držićev svijet-kazao je Ozren Prohić, redatelj predstave.

-To je dio koji je specifičan i u Držićevom opusu i koji hoće govoriti o mnogim drugim stvarima. Predstava sa svojom atraktivnošću, osim svog sjajnog ansambla, će biti zavodljiva i duhovita i kritična koliko to danas Držić i jest – zaključio je Prohić.

Za scenografiju je zaslužna Dubravka Lošić, za kostimografiju Irena Sušac dok je autorica glazbe Paola Dražić-Zekić, a dramaturg Ivan Penović. Za scenske pokrete zaslužna je Zrinka Lukčec-Kiko.

U predstavi igraju: Zdeslav Čotić, Nina Hladilo, Edi Jertec, Nika Lasić, Boris Matić, Romano Nikolić, Hrvoje Sebastijan, Mirej Stanić, Srđana Šimunović, Glorija Šoletić, Branimir Vidić te Izmira Brautović.

Premijera je u petak dok su reprizne izvedbe 16./22. i 23. prosinca s početkom u 20 sati.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *