Konstituirajuća sjednica Vijeća Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik

150

Na konstituirajućoj sjednici  Vijeća kojeg čine predstavnici Dubrovačko- neretvanske županije, Turističke zajednica grada Dubrovnika, Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske gospodarske komore, Ceha ugostitelja Dubrovnik, Sveučilišta u Dubrovniku, Turističke agencije Gulliver DMC te hotelske kuće Valamar Riviera d.d. izabran je predsjedavajući Vijeća gospodin Antun Perušina, ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

Voditeljica projekta je prezentirala dosadašnje aktivnosti  te aktivnosti koje očekuju RCK DU u sljedeća tri mjeseca.

Uspostavljanjem Regionalnog centra kompetentnosti  stvorit će se pretpostavke za unapređenje kvalitete strukovnog obrazovanja, osigurati cjeloživotno obrazovanje kroz  razvoj suvremenih kurikuluma i inovativnih modela učenja, osposobljavanjem nastavnika, predavača i mentora iz gospodarstva, te poticanje partnerstva s poslodavcima, javnim sektorom i ostalim dionicima. Uz predviđena ulaganja u infrastrukturu stvorit će se uvjeti  za školovanje kadrova kroz učenje temeljeno na radu čime će se odgovoriti potrebama sve zahtjevnijeg tržišta rada.

Osnovano Vijeće ima za cilj  osiguravanje kvalitete uspostavljanja  Regionalnog centra kompetentnosti  te davanja smjernica i aktivne potpore  čime će se osigurati najviša razina kvalitete srednjeg strukovnog obrazovanja, obrazovanje odraslih i cjeloživotnog  učenja u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *