KORONA VIRUS/ Hrvatska dobila posebnu karantenu

89

Ministar zdravstva Vili Beroš donio je odluku o osnivanju karantene kao preventivne sigurnosne mjere za zaštitu građana od potencijalne ugroze korona virusom. To je napravljeno na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše vecernji.hr

Karantena je osnovana u Klinici za infektivne bolesti “Dr Fran Mihaljević “ i u njoj će boravit osobe za koje se utvrdi ili za koje postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelim osobama ili osobama za koje ima naznaka da su zaražene korona virusom. Trajanje karantene trajat će sukladno zdravstvenim procjenama. Ova odluka stupila je na snagu danas.

– Do danas, na sreću, u Hrvatskoj nema zaraženih i oboljelih osoba od korona virusa. Međutim, ne želimo ništa prepuštati slučaju u zaštiti hrvatskih građana od ove zdravstvene ugroze. Iskustvo iz susjedne Italije i nekih drugih sredina traži od nas da “pušemo i na hladno”, pa sam stoga odlučio, uz sve do sada poduzeto, osnovati karantenu kao još jednu dodatnu preventivnu mjeru – izjavio je ministar Vili Beroš.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *