KULTURA U ĐIRU / Glazbena, likovna i filmska umjetnost u utorak je stigla Malom Zatonu

118

Kultura ne prestaje điravati te je tako u utorak, 30. lipnja stigla i do Malog Zatona, točnije do ljetne pozornice Doma kulture Mali Zaton. Svoje snage ponovno su udružile ustanove u kulturi Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik i Kinematografi Dubrovnik, a ovaj put im se pridružio i KUD Izvor – Limena glazba Zaton te su za mnoštvo posjetitelja pripremili bogat kulturni sadržaj za sve uzraste.

Program je započeo u 18:30 sati i to ovaj put glazbom te su tako brojni posjetitelji uživali u nastupu KUD-a Izvor – Limena glazba Zaton.

Od 19:00 sati najmlađe je ponovno „zarazio“ „Umjetnički virus“, kreativna radionica koju vode muzejske pedagoginje i slikarice Jasmina Runje, Dubravka Tullio i Ivona Šimunović, a djeca su imala priliku izrađivati skulpture, crtati, slikati, osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama i družiti na otvorenom. Ujedno, na ovaj način, ustanove u kulturi Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej i Umjetnička galerija Dubrovnik predstavljaju svoj pedagoški rad.

Nakon radionice, od 21:00 sat u organizaciji Kinematografa Dubrovnik slijedio je avanturistički, obiteljski film „Mia i bijeli lav“ koji je prilagođen za sve uzraste. Mia je jedanaestogodišnja djevojčica koja s roditeljima iz Londona seli u Afriku te tamo upoznaje bijelog lava Charlieja. U filmu, čiji je redatelj Gilles de Maistre glume Daniah de Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Ryan Mac Lennan i Lionel Newton.

Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *