Laura Kolić u Budimpešti predstavljala Hrvatsku i osvojila treće mjesto!

317

Ljudi više čitaju crnu kroniku i loše priče, ali mi ćemo pokušati svako malo pisati o nečemu boljem u ovome svijetu, kako bi u njega unijeli barem malo pozitive. Jedna od tih priča koju moramo iznijeti jest priča o Lauri. Kada ukucate njezino ime u tražilicu, nećete puno toga pronaći, iako je Laura itekako zaslužila da se o njoj piše. 

Rođena je 1993. na otoku Krku i kako kaže, oduvijek je povezana s životinjama. Završila je smjer veterinarski tehničar Medicinske škole i Mediteransku poljoprivredu na Veleučilištu u Rijeci. 

Sa svega osam godina nagovorila je tatu da je upiše u školu jahanja.

Hrvatska se po prvi put natjecala u jahanju u Budimpešti u nedjelju, a naše boje predstavljala je upravo ova mlada cura. Laura Kolić na ovom je natjecanju osvojila pehar za treće mjesto!

– Prvo mjesto osvojila je Slovenija, drugo Meksiko, a treće Hrvatska. Ovo mi je prvo natjecanje u životu!, kaže Laura za Dubrovnik INsider.

Dodaje kako je oduševljena organizacijom i dočekom u Mađarskoj.

– Bilo je doista prekrasno, od hrane do smještaja, brige za prekrasne konje. Mađari su nam predstavili svoju kulturu i običaje. Vratila sam se puno dojmove, bez ijedne i najmanje zamjerke na organizaciju. Moram spomenuti Lindu Katonu, koja se brinula za nas sudionike ovog natjecanja.

Laura nam priča kako su ih organizatori odveli u uzgajivačnicu, gdje su natjecatelji “izvlačili” svog konja.

– Dobila sam predivnog konja, odmah smo kliknuli!, priča nam ova mlada djevojka pred kojom je budućnost u svijetu ovog sporta.

Čestitamo joj od sveg srca!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *