MI SMO PROVJERILI / Tko širi lažne vijesti, za koga i zašto?

80

Dubrovnik Insider je prije nekoliko dana prvi iznio neslužbenu informaciju kako će Goran Hrnić raditi za Grad Dubrovnik i savjetovati Grad u poslovima vezanim za shuttle autobuse i komunikaciju s agencijama, a kako će mu ured biti smješten u prostorije Luke Dubrovnik, što možete pročitati ovdje. 

Nismo napisali kako je Hrnić to već postao, nego kako će postati, a tu informaciju je potvrdio i sam gradonačelnik Mato Franković na današnjoj konferenciji za novinare:

– Vrlo ću jasno reći, gospodin Hrnić nije s nama u sudskom sporu. Cijenim gospodina Hrnića i mislim da dobro radi svoj posao. Svoju je firmu stvorio iz ničega. Sigurno ćemo angažirati gospodina Hrnića, a na koji način i kako ne znamo još, smatramo da njegovo iskustvo može pomoći u postavljanju ne baš jednostavnog sustava shuttle autobusa. Kakav će taj angažman biti, to ćemo vidjeti u budućnosti, ali da će do njega doći- hoće.

Trebalo je pričekati stoga svega par dana kako bi izašlo na vidjelo kako je Dubrovnik INsider pisao istinu, iako nas je jedan dubrovački medij prozvao kako širimo dezinformacije. Napisali su i kako smo brzopleti i kako oni, kao i obično, provjere svoje informacije. Kako možete vidjeti, upravo su oni ti koji su očito ostali zakinuti za informaciju, pa se ljute kao uvrijeđene frajle ili je njihov “provjereni” demant i pokušaj diskreditacije napisan samo zbog privatno-poslovnih veza sa sudionikom ove priče. S kim tko jede, s kim se druži, tko koga plaća, nas uopće ne zanima, na nama je da izvijestimo javnost o onome što se događa u gradu. Zanimljivo je kako su u svom tiskanom izdanju u nadnaslov dodali i  “Fake news”, pa nas zanima kako su mislili sakriti činjenicu da će gospodin Hrnić raditi za Grad?

Kao i obično, ima svakakvih novinara i svakakvih ljudi. Kao i obično, ima onih koji pokušavaju zataškati istinu. Kao i obično, neke od nas možete kupiti novcem. Kao i obično, neke od nas ne možete kupiti novcem. Kao i obično, ima onih koji pokušavaju pošteno raditi svoj posao. Koji su koji- procijenite sami.

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *