MIHOČEVIĆ O THOMPSONOVOM NASTUPU NA STRADUNU: Čavoglave su u ono vrijeme slale poruku kako nećemo dopustiti da nas zakolju u vlastitoj kući!

130

Mišo Mihočević referirao se u Facebook grupi Branitelji Dubrovnika na nastup Marka Perkovića Thompsona na Stradunu i uputio svoje viđenje onima koji se s nastupom ne slažu:

Nastup M.P.Thompsona je poklon braniteljima za njihov dan, na njihovu želju.

Branitelji Dubrovnika nisu samo Hrvati ( gotovo pa ustaše iz ovih rakursa) i nisu dakle samo Hrvati pjevali Čavoglave.

Neke braniteljske udruge održavaju spomen ploče svim poginulim drugovima bez obzira na moguće porijeklo imena na ploči, čak i izvan striktnog područja županije.

Oni su nama – mi, a mi smo vama – oni.

Onda kada smo imali jedva nešto više od golih života, Čavoglave su preplavile odvažnom i svakome razumljivom porukom nađe da ćemo preživjeti, da nećemo dopustiti da nas zakolju u vlastitoj kući.

Ispada da se za dom ne samo nije smjelo izgovoriti, nego se za dom nije smjelo ni boriti. Jer, fuck it, trebali smo izginuti ne bismo li barem djelomično iskupili grijehe Jasenovca.

Dođe čovjeku žao što nije poginuo pa da vas odozgo može gledati kako pišete ćirilicom i kako se mičete ispred ostataka Crkve Sv. Vlaha ispred koje je umjesto baroknih skala rampa za garažu Vojislava Šešelja. Time biste barem vi konačno i zauvijek otplatili ustaške grijehe, valjda. I bili multi- kulti. Na ekavici. I tražili javno mišljenje udruga nacionalnih manjina.

Ovako ostajemo u grijehu mi, grijehu pojačanim nedostatkom prepoznavanja multi-kulti sranja u doba kad je osvanuti slijedećeg dana bio čisti dar božji.

Slažem se da nakon Severininih interkontinentalnih sisa na Stradunu teško da ima mjesta bilo čemu, kao recimo sjećanju – jer ovdje se o sjećanju radi. O glazbi – više manje. Kao što vam se sigurno ne sviđa baš svaka Beethovenova sonata ( samo primjer jer sigurno redovito slušate i Mozarta, Brahmsa i druge klasike.)

I eto, ako ste tako sigurni u svoje političke stavove da se bojite da će vas par stihova iz neke pjesme preobratiti u mrzitelje (čega?), ostanite kod kuće, izaberite neku sonatu, ( Scarlatti je odličan!) i pospremite svoj dom.

I to je to.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *