NEMAMO NOVIH ZARAŽENIH!

96

U ime Stožera CZ DNŽ župan Nikola Dobroslavić je na redovnoj konferenciji za medije izjavio je kako je za Zagreb u zadnja dva navrata poslano 145 uzoraka i kako nemamo nijedan pozitivan nalaz.

– Unutar tih uzoraka su zaposlenici i štićenici Centra za rehabilitaciju Josipovac i Doma za starije u Metkoviću. To je najranjivija kategorija i oni su oni koje želimo najviše zaštititi. Situacija stabilna. Doć će i do popuštanja što se tiče mjera kretanja, ali molimo da se i dalje držite socijalnog distanciranja.

– Ukupna brojka na našem području je šest osoba. Poslali smo 1346 uzoraka dosada na analizu i nemamo novih pozitivnih osoba na koronavirus, rekao je načelnik Stožera CZ DNŽ, Joško Cebalo. Prijedlog o ukidanju propusnica i dijeljenju županije na tri dijela, o kojem smo već govorili smo poslali Nacionalnom stožeru, dodao je Cebalo.

Dvadeset i osam osoba smješteno je trenutno u OB Dubrovnik. O njihovom stanju izvijestio je dr Marijo Bekić, ravnatelj OB Dubrovnik:

– Devetnaest pacijenata se nalazi na infektologiji, jedna osoba u Jedinici intezivnog liječenja koja nije intubirana i osam je osoba u Studentskom domu. Dosta je teškog stanja osoba u Križinama, ali nije intubirana. Od danas imamo i medicinsku sestru koja se nalazi u samoizolaciji.

– Poslali smo u protekla dva dana velik broj uzoraka, što djelatnika, što štićenika domova i važno je što su svi negativni, kratko se obratio javnosti dr Mato Lakić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo.

Načelnik PU Dubrovačko-neretvanske, Ivan Pavličević izjavio je kako se se 533 osobe nalaze u samoizolaciji.

– Nismo imali dojava ni novih kršenja mjere samoizolacija. Što se tiče prijedloga miniregija na području županije, doći će do ukidanja nekih punktova, ali ćemo mi svoje postupanje usmjeriti na neke druge lokacije, na mjesta na kojima prosudimo na kojem će doći do većeg okupljanja ili prometa.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *