NIKOLINA RILOVIĆ: U ovom poslu vidim samo ljepotu

350

Ako ste ovo ljeto bili u potrazi za domaćim pomadorama, tikvicama, kukumarima, balančanama, grožđem, rakijom, ostom, salsom, sigurno ste naletjeli na njihove proizvode. Konavljani su nam kazali kako se iza imena OPG Rilović krije jedna skromna, izuzetno draga i vrijedna cura iz Radovčića, koja se nikada prije ovim nije bavila.

Njezino ime je Nikolina i ima samo dvadeset i jednu godinu. 

– Moja se obitelj bavila godinama prodajom sadnica. Imamo puno zemlje i ono što nam je ostalo od sadnica, posadili smo kako bi imali svoje proizvode. Kako se ove godine za vrijeme korone otvorila Virtualna dubrovačka placa na Facebooku i postala popularna, odlučili smo ih početi prodavati na ovaj način. Lakše nam je nego ići na placu.

Nikolina nam kaže kako radi sve sama, od branja do marketinga.

– Berem, pakiram, dostavljam, a imam i pomoć, prijateljicu, isto Konavoku s kojom idem po Dubrovniku i okolici i nosim ljudima ono što su mi naručili. Ovaj posao ima jednu ljepotu, ne može to svatko shvatiti, neki me ljudi čudno gledaju kad im to kažem. Meni je ovo uživancija bila cijelo ljeto, iako sam sad već umorna. Počele su kiše, malo je i napornije, ali će sada biti i manje posla.

Mlada sinjorina Rilović priča kako ima još troje braće i sestara, ali se oni ne bave ovim poslom.

– Jedna mi sestra pomaže, ovo sam ljeto uz ovaj posao radila i na aerodromu.

Koliko Nikolina dobro radi svoj posao i koliko su proizvodi naših lijepih Konavala kvalitetni, govori i činjenica da se brzo sve rasproda. Trenutno u ponudi imaju plodove jeseni, suhe smokve, još pokoju balicu poveruna i pupatora, koju rikulu, ali zato najavljuju narančine i kupusnjače. 

Beskrajno smo sretni kada u moru lošeg, možemo objaviti jednu ovakvu lijepu i pozitivnu priču. Hvala Nikolina što nosiš entuzijazam i radost i što uz svaku narudžbu doneseš i osmijeh.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *