Noć kaosa: Otkaz za policajca u Atlanti, ubio je Afroamerikanca

240

Potpuna anarhija u Atlanti. Masovni prosvjedi zbog ubojstva još jednog Afroamerikanca. Krivci su opet bijeli policajci koji su u petak navečer prilikom uhićenja u restoranu Wendy ubili Raysharda Brooksa (27).

Dan poslije ubojstva prosvjednici su zatvorili glavnu autocestu u Atlanti i zapalili restoran u kojem je ubijen Brooks dok je pokušavao izbjeći uhićenje, a incident je zabilježen na video snimci i zacijelo će potaknuti još više demonstracija širom zemlje.

Policija je bacila suzavac na prosvjednike i uhitila najmanje 36 ljudi.

Pokušao izbjeći uhićenje pa ga upucali

Nakon što je šefica policije Erika Shields dala hitnu ostavku objavljena su i imena policajaca koji su krivi za smrt mladog crnca. Policijski službenik Garrett Rolfe dobio je otkaz, a Devin Bronsan, nakon ubojstva premješten je na administrativnu poziciju.

Podsjećamo, Brooks je prijavljen jer je oko 22 sata spavao u automobilu ispred restorana koji je blokirao prolaz drugim vozačima. Pozvana je policija koja je utvrdila da je pod utjecajem alkohola. Prilikom uhićenja Brooks je jednom od policajca uzeo elektrošoker i tada je došlo do naguravanja. Nakon toga su ga upucali.

Jedan od videa do kojih je došao CNN, prikazuje borbu između Brooksa i dvojice policajca. U videu se čuje kako policajac govori Brooksu da se prestane boriti. Na snimci se vidi i kako on bježi dok u rukama ima elektrošoker. Izgleda da je jedan od policajaca tri puta pucao u njega dok je bježao.

Police with riot shields advance to detain protesters for blocking traffic on a freeway during a rally against racial inequality and the police shooting death of Rayshard Brooks, in Atlanta

Nadzorni videozapis iz restorana ne prikazuje svađu, ali pokazuje kako Brooks bježi od mjesta na kojem su parkirani policijski automobili. U videu se vidi i kako je uperio elektrošoker u policajca.

IZVOR: 24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *