Nova žrtva koronavirusa: preminula osoba u Zadru

85

Do danas je u Hrvatskoj koronavirusom zaraženo 1126 ljudi. Bitku s teškom infekcijom izgubilo je 13 osoba. Ozdravilo je 119 ljudi. Epidemiolozi poručuju da su sljedeća dva do tri tjedna kritična za kontroliranje širenja zaraze. Nove podatke o situaciji donosi Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati.

Istra prekinula niz. Otkrivena dva nova slučaja

U Istarskoj su županiji potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u nedjelju. Ispitana su 82 uzorka, a dvoje novooboljelih od ranije su u samoizolaciji i riječ je o bliskim kontaktima već pozitivnih osoba sa sjeverozapada Istre.

Nova žrtva koronavirusa u Hrvatskoj

U Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula prva osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o 88-godišnjem pacijentu, kroničnom bolesniku, koji je bio na respiratoru i koji je bio kontakt sa bolnicom u Biogradu. Tako je do sada 13 osoba preminula od bolesti COVID-19 uzrokovana koronavirusom. “ Ovim putem izražavamo sućut obitelji preminulog. Od 30 uzoraka jučer poslanih na analizu, još su 3 osobe pozitivne na koronavirus u Zadarskoj županiji. Pozitivni pacijenti kontakti su sa prethodno oboljelim osobama iz Ortopedske bolnice Biograd na moru. S obzirom na preminulu osobu, Zadarska županija sada ima 53 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih su 3 na respiratoru”, objavili su iz Zadarske županije.

U Hrvatsku se vratilo 148 Hrvata, još 37 stiže večeras katamaranom iz Ancone

Vlada je osigurala komercijalne repatrijacijske letove zrakoplovne kompanije „Croatia Airlines“ kojima je sinoć 148 putnika stiglo u Republiku Hrvatsku.U Hrvatsku se iz inozemstva u Zagreb izvanrednim letovima Croatia Airlinesa vratilo 148 hrvatskih državljana. Radi se o Hrvatima iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske. U nedjelju navečer očekuje se 37 putnika u zadarskoj luci Gaženica koji iz Ancone dolaze katamaranom “Jelena” iz flote Jadrolinije.

Dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *