Osnovan novi rukometni klub, sastavljen od onih kojima je rukomet velik dio života

227

Osnovan je rukometni klub RK Ardiaei, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Klub je osnovan od strane deset mladih i ambicioznih ljudi, sve redom donedavnih  rukometaša, kojima je rukomet dio života i koji imaju želju nastaviti raditi i igrati  rukomet u cilju promicanja sporta i zdravih načina življenja. Naš klub čine sve redom  izvrsni, dokazani igrači. Nastupali smo u svim ligama hrvatskog rukometa, pa tako i u Premijer ligi po prvi put u povijesti Dubrovnika. Kroz sve te godine, skupili smo  ogromno iskustvo i znanje te upijali savjete vrhunskih trenera koji su nas vodili ka  najvećim uspjesima. Među nama ima igrača koji su završili igračku karijeru i već su  vlasnici trenerskih licenci te se redovito usavršavaju kroz različite oblike seminara i  tečajeva sa iskusnim stručnjacima. To nam daje garanciju u siguran i kvalitetan  razvoj. 

Naše znanje sada želimo usavršavati i prenositi na mlađe generacije jer smatramo  da je to temelj za zdravu budućnost kako našeg kluba, tako i rukometnog sporta. 

Bavljenje sportom, pogotovo momčadskim, uvelike doprinosi razvoju djece. Djeca  se uče zdravim navikama, suradnji, poštovanju i preuzimanju odgovornosti. Uče se  pobjeđivati i gubiti, a to je ono s čim se susreću kroz život. Naš cilj je da uz  kvalitetan, moderan i individualan pristup svakom djetetu, pomognemo da djeca  izrastu u kvalitetne ljude i dobre sportaše. Dakako, druženje i upoznavanje novih  ljudi i sve ono što sport donosi jamči uspomene za cijeli život. 

Klub smo osnovali u Župi dubrovačkoj, zbog velikog potencijala u razvijanju mlađih  uzrasta. Osnovna škola u Župi dubrovačkoj ove godine broji najveći broj učenika  (916) od svih škola u županiji.

Rukometni klub Ardiaei, Put dragovoljaca Domovinskog rata 33, 20207 Čibača Oib:95689794961 IBAN: HR9624070001100223444 

e-mail: rkardiaei@gmail.com 

Inspiraciju za ime kluba pronašli smo u Ardijejcima. Ardijejci su ilirsko pleme,  poznati kao vješti i neustrašivi ratnici, moreplovci. Među prvima su naselili prostore  današnje Župe dubrovačke. 

Puno ideja ćemo pokušati prenijeti u ovaj projekt. Početci su uvijek teški, ali volja i  stav koji imamo da je svatko onaj sa dobrom voljom i energijom dobrodošao nam  daju nadu da će ova pozitivna priča trajati. Nadamo da će nas žitelji Župe  dubrovačke prepoznati i podržati.  

Ovim putem bi željeli naglasiti da smo zahvalni svim onima čiju podršku imamo, u  ovoj fazi prvenstveno Općini Župa dubrovačka, Osnovnoj školi Župa dubrovačka,  dubrovačkom Gradonačelniku i privatnim firmama koje nas podržavaju. Njima ćemo  se znati zahvaliti kroz trajanje natjecateljske sezone koja će biti duga, i financijski  zahtjevna. Tu se nadamo da ćemo naići na otvorena vrata svih onih koji bi nam  mogli pomoći. 

Također, ovim putem pozvali bi sve zainteresirane osnovnoškolce da se prijave za  školu rukometa putem mail-a na rkardiaei@gmail.com ili na broj +385997990482.  Prijave traju do 1.10.2021. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *