Osumnjičen za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo neisplate plaće

117

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave 55-godišnjak je osumnjičen za kaznena djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo neisplate plaće.

Sumnjiči se da je kao stvarno odgovorna osoba trgovačkog društva registriranog u Župi dubrovačkoj, iz novčanih sredstava društva plaćao najam prostora kojeg je koristio za obavljanje svoje neregistrirane djelatnosti prijevoza u putničkom prometu i iste djelatnosti za drugo trgovačko društvo u vlasništvu njegove supruge. Isto tako je  trgovačko društvo u kojem je on stvarno odgovorna osoba plaćalo najam vozila i plaće zaposlenih tog trgovačkog društva, a da je s tim vozilom i zaposlenicima obavljao svoju neregistriranu djelatnost i tako ostvarivao prihod.  Isto tako zaposlenicima društva je isplaćivao dio plaće u gotovom novcu bez plaćanja propisanih davanja.

Ukupna materijalna šteta opisanim kaznenim djelima pričinjena trgovačkom društvu kao i državnom proračunu iznosi gotovo 245 tisuća kuna.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *