OVO JE ŽENA KOJOJ JE PJEVAO KIĆO! Nije bilo sreće, a ludo je volio crnokosu ljepoticu: ‘Zbog jedne divne crne žene’!

347

Jutros je 77. godini nakon duge i teške bolesti preminuo legendarni pjevač Krunoslav Kićo Slabinac. Posljednja tri mjeseca Kićo je proveo u KBC Zagreb. Iza njega ostat će brojni hitovi i nezaboravna glazbena ostavština na kojoj su odrasle generacije. Jedna pjesma se ipak izdvaja kao ona koju znaju svi, uključujući i one kojima Kićin opus nije toliko blizak. Riječ je o kultnoj pjesmi “Zbog jedne divne crne žene”.

Motivi slomljenog srca, bolnog rastanka i crnokose ljepotice pričaju priču o ludoj ljubavi koju je gajio prema Mirjani Antonović iz Beograda koja je između ostalog bila i u vezi s Miroslavom Ilićem.  Pjesma je objavljena na istoimenoj singl ploči iz 1972. godine, uz koju se našla i pjesma “Sviraj, Svirče.” Ova elegija Kiće Slabinca je proglašena za najbolju baladu ikad napisanu i ispjevanu. Slabinac je i autor stihova.

Kićo je o svemu otvoreno govorio. Priznao je da je bio ludo zaljubljen u Mirjanu koja ga je ostavila nakon 4-5 godina veze na daljinu. On je tada bio u Americi na turneji. S Mirjanom se i nakon 40 godina sreo u Zagrebu. Razišli su se kao prijatelji.

dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *