PITALI SMO ŽUPANA ŠTO IMA ZA REĆI O TEŠKIM OPTUŽBAMA NA RAČUN RAVNATELJICE DOMA DOMUS CHRISTI

243

Već duže vrijeme Dom za starije Domus Christi tema je lokalnih i nacionalnih medija. Padaju teške optube na račun ravnateljice Mirjane Vujnović, a lavina je krenula od istupa djelatnice Doma, Mirjane Raguž o stjenicama koje su grizle štićenike i koje je Raguž odnijela i svojoj kući. Raguž je, kako je vrijeme pokazalo, govorila istinu o stjenicama. Župan nikada nije odgovorio na njezin mail ni na njezine pozive u pomoć, tvrdi ova žena, koja se spori s ravnateljicom u sudskom postupku, u kojem je tuži za mobing i diskriminaciju zbog iznošenja istine, o čemu smo pisali ovdje. 

Raguž, bez dlake na jeziku govori o stanju u tom dubrovačkom domu, pa tako navodi kako glavna medicinska sestra nema odgovarajuću stručnu spremu, kako je ravnateljica na mjesto ekonoma zaposlila svog brata, a sama je na tom mjestu već 29 godina.

Domom za starije Domus Christi upravlja Dubrovačko-neretvanska županija. Stoga smo poslali upit županu Nikoli Dobroslaviću, zanimalo nas je jesu li provjerili sve optužbe iznesene na račun ravnateljice i Doma Domus Christi te kako je moguće da netko bude ravnatelj jedne ustanove gotovo tri desetljeća. Pitali smo je li se netko drugi svih ovih godina javio na natječaj. Dobili smo sljedeći odgovor:

Na adresu ravnateljice Doma za starije Domus Christi gđe Mirjane Vujnović čule su se doista optužbe koje su dolazile proteklih godina od djelatnice Doma gđe Mirjane Raguž, a ponavljaju se i danas. Zbog tih optužbi obavljena je inspekcija od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dana 25. rujna 2018. god. i nisu utvrđene nepravilnosti u radu Doma te nisu potvrđeni navodi iz zaprimljenih predstavki. Inače je djelatnica Raguž pokrenula sudski spor protiv ravnateljice koji još nije okončan.

Što se tiče natječaja za ravnateljicu Doma oni su uredno provođeni i u jednom slučaju bilo je više kandidata.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *