Plenković: Idući tjedan idemo na Vladu s paketom mjera

47

Premijer Andrej Plenković održao je sastanak s predsjednikom i potpredsjednicima Hrvatskog sabora te predsjednicima Klubova zastupnika oko aktivnosti koje se poduzimaju na suzbijanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

“Načelno mislim da su zadovoljni načinom kako Hrvatska nastoji rješavati probleme”, rekao je Plenković nakon sastanka.

Dodao je da su prijedlozi i komentari oporbe uglavom bili na tragu onoga što radi Vlada.

“Svaki od ministara razgovara s onim grupama za koje je nadležan, od trgovine, prometa, turizma. Idući tjedan ćemo ići na Vladu s paketom mjera, a dio njih zahtijeva zakonske promjene, koje će ići u hitnu proceduru”, rekao je Plenković, dodavši da ima niz mjera te da će se na vrijeme najaviti kad će one stupiti na snagu.

“Resori rade cijeli vikend, radit će i u ponedjeljak. Želimo da na Vladi donesemo konkretne mjere”, rekao je Plenković.

Novinari su premijera upitali koliko je zabrinut za stanje u gospodarstvu.

“Hrvatska ovu krizu čeka u situaciji konsolidiranih javnih financija. Ona dolazi u trenutku kad imate Vladu koja odgovorno vodi javne financije, imali smo uravnotežen proračun. Poduzet ćemo mjere da posljedice ove krize smanjimo”, rekao je Plenković.

“Ovo je situacija koja zahtijeva ozbiljne mjere na osobnoj razini i na razini mjera koje poduzimamo kao Vlada”, dodao je.

Upitan je li škola prekinuta zbog pritiska javnosti, Plenković je rekao da nije.

“Razgovarali smo sa županom u Istri. Istra je specifična, jer ima dosta naših ljudi koji rade u Italiji i tamo smo poduzeli te mjere. Imajući na umu da svaka ovakva situacija donosi poseban osvrt svih obitelji i roditelja o djeci, poduzeli smo mjeru koja je obustavila nastavu u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima da smanjimo rizike i zato što smo već spremni, zahvaljujući reformama koje poduzimamo, digitalizacija, da se nastava od 1.-4. razreda održava putem televizije, a viših razreda online”, rekao je Plenković.

IZVOR: N1

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *