Plenković pozitivan na koronu, mora biti u izolaciji još 10 dana

98

Slijedom preporuka epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je u ponedjeljak ponovno testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz pozitivan.

Predsjedniku Vlade ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana.

Trenutno se osjeća dobro, a svoje aktivnosti i obveze predsjednik Vlade nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa, rekli su iz Vlade.

Premijer utorak ima ima zakazan sastanak sa županima u 10 sati. 

Podsjetimo, premijer je završio u samoizolaciji u subotu, nakon što je potvrđeno da je njegova supruga Ana Maslać-Plenković zaražena korona virusom. Ona se testirala nakon blage temperature i dobila pozitivan nalaz. Isti dan testirao se i Plenković te mu je tada nalaz bio negativan. 

Predstojnik Ureda Zvonimir Frka Petešić jučer je potvrdio da se premijer izolirao od ostatka obitelji u potkrovlju te su imali i radne sastanke, a iz potkrovlja je vodio i današnju online sjednicu Vlade. 

Još nije poznato mora li netko od drugih članova premijerova užeg tima u samoizolaciju nakon što je potvrđeno da je on zaražen.

24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *